Ako neće breg Muhamedu, onda će Muhamed bregu. Ovo poslovicu možemo primeniti posebno ako smo ljubitelji muzike i želimo da vidimo nama omiljene muzičare ili bendove uživo, a sve su šanse da, bar u Srbiji, većinu tih muzičara nećemo to doživeti, bar u nekoj bližoj budućnosti.

Uz letove low cost kompanija u vašoj bližoj okolini ovakva jedna avantura ne predstavlja neki veliki problem niti zahteva mnogo truda. Sa niškog aerodroma, istog onog koji su u prvoj polovini godine, suprotno volji građana Niša, bespravno otela „okupaciona“ vlada uz pomoć lokalnih „kvinslinga“, gotovo po ceni povratne autobuske karte od Niša do Beograda, postoji određen broj letova do velikih evropskih gradova u kojima, pre ili kasnije, možete videti gotovo sve relevantne muzičare na svetu.

Već je očigledno da malopre pomenuti zlotvori i njihove sluge imaju za cilj uništavanje ovog aerodroma, jer dotičnima nije u interesu da im podanici putuju po belom svetu, tačnije je ne smeta im da odu, već da se otuda vrate , jer veoma lako mogu skapirati da ovde nije se tako lepo i sjajno kako nas nemilosrdno ubeđuju sa svih mogućih medija, pa bi ovakve mogućnosti trebalo iskoristi što pre.

Elem, kao što rekoh za nešto malo više od cene povratne karte od Niša do Beograda i za gotovo isto toliko vremena možete stići do recimo Beča, u kome na primer za tri provedena dana, mogli ste pogledati koncerte sledećih bendova Unknow Mortal Orchestra, The Twilight Sad, The Breeders, Kylie Minogue (njen koncert, bar meni nikada nije bila opcija, navedena je samo jer je opšte poznato ime), kao i Idles i Father John Misty.