share

GistroFM:Music For Evenings

Dok je izmaglica napolju, komšijska svetla gore, prodavac isteruje poslednje alkose ispred radnje na ćošku zgrade, naručuju se pice za dokumentarac sa Netflixa, dok se ne mora nigde i topla soba je place to be, tad je idealno vreme za večernju muziku.

...

share

The Beths su svojim drugim izdanjem “Jump Rope Gazers” uspeli da stvore još jedan veoma, veoma dobar gitarski album i sebe etabliraju kao jedan od najboljih mladih gitarskih indie rock bendova na svetu.

...

share

Iza prilično plakativnog naslova We Love to Look at the Carnage, krije se novi, peti po redu album Wrekmeister Harmonies, sastava iz Chicaga, osnovanog 2007.

...

share

Redateljsko - scenaristički dvojac Jan Komasa - Mateuzs Pacewicz, nakon moćnog i nagrađivanog filma "Corpus Christi" , izbacio je još jedan problemski, upečatljivi, autentični, iznimno kontroverzni i provokativni film koji se također bavi aktualnom situacijom u današnjoj Poljskoj.

...

share

The Nest nas vraća osamdesete godine prošloga veka, kada su se kapitalistički snovi rađali iz pepela i u isti taj pepeo se pretvarali preko noći, s tom razlikom da su domaćini te iluzije još dugo ostajali u komatoznom stanju, nesvesni sopstvenog poraza i kobnih grešaka.

...

TV

share

A History of Horror with Mark Gatiss [2010]

Izvanredna trodelna dokumentarna serija (BBC4) o horor filmu. Mark Gatiss ispituje istoriju ovog žanra, od klasičnih holivudskih čudovišta do Hammerovih dana slave itd. Nakon teksta imate i linkove za kompletan serijal na Youtubeu.

...