share

Sun Racket” je album koji traži vremena i pažnje, ali obično najbolji albumu to zahtevaju i višestruko vraćaju. Još važnije je da stoji ako potvrda da nakon 3 decenije karijere Throwing Muses su i dalje kreativno i muzički aktuelni i pre svega veoma kvalitetni, i nadam se spremni da nastave ovim putem još puno godina i sa puno muzike u budućnosti.

...

share

,,Grad u pustinji, pustinja u gradu...’’ Najlepši stihovi o Beogradu su otpevani u ,,O Pustinji’’. Tako je meni zvučao Beograd svih ovih meseci. Nem i suv. Samo da ste mogli da vidite onaj oblak prašine iz crtaća koji se kotrlja preko Terazija. Tu užasnu tišinu su večeras prekinuli Vizelji. Spakovali su nas u Kadilaka i provozali nas jedan krug kroz pustinju.

...

share

Francuski autor Žak Duboa (Jacques Dubois) ide iza čvrste, političke zavese, kako bi dočarao prilično bizaran život u Islamskoj Republici Iran, misteriji za obične ljude širom sveta.

...

share

Jesu li neki ljudi zaista sudbinski predodređeni za nesreću, jedno je od pitanja kojima se bavi mračna kombinacija trilera i drame koju je po istoimenom romanu Donalda Raya Pollocka snimio Antonio Campos.

...

TV

share

Lovecraft Country [2020, TV, ep. 1]

Mladi Afroamerikanac 1950-ih putuje preko SAD u potrazi za nestalim ocem. Ghoul je recenzirao prvu epizodu, a preneli smo o njegove "utiske" o daljem toku sezone.

...