share

Hevi metal senzacija napokon u Beogradu

Jedan od trenutno najpopularnijih hevi metal bendova u svetu FIVE FINGER DEATH PUNCH po prvi put u svojoj karijeri održaće koncert u Beogradu 2. jula 2022. godine na stadionu Tašmajdan.

...

share

U godini u kojoj (ponovo) neizostavno slavimo neki od jubileja vezanih za new wave, tj. novi talas/novi val, nudimo kratak prikaz 3 ovogodišnja izdanja preko kojih nam se new wave i post-punk i danas preporučuju, a koja su možda nepravedno ostala izvan radara.

...

share

Songs of Unspeakable Terror” ne donosi puno nečeg novog u muzici, ali ovaj album je pre svega veoma zabavan , muzički i  lirski, i verujem da ćete uhvatiti sebe da, dok muzika trešti, iz sveg glasa pevate refrene u neko jezovito doba noći, na užas najbližih komšija.

...

share

Bergman Island je multislojevito delo Mie Hansen-Luv (Mia Hansen Løve), koje pored narativne kompleksnosti sadrži i pikantno oslikavanje Faro ostrva, kroz mitologizaciju slavnog autora i konstantno podsećanje na njegova dela, filmove, život i zaostavštinu, naravno, uz tradicionalan autorski pečat Hansen-Luvove.

...

share

Kratak uvod u svet romana "Dina" Franka Herberta i šta treba znati, pre odlaska u bioskop

...

TV

share

Maid [2021]

Maid je nova Netfliksova serija na drugom mestu po gledanosti posle popularne Squid Game, a zasnovana je na bestseler memoarima Stefani Land. Adaptacija govori o Aleks, mladoj ženi, koja beži od nasilnog partnera, a kako bi prehranila svoju dvogodišnju ćerkicu, počinje da radi kao čistačica. 

...