Rolling Blackouts Coastal Fever podelili pesmu "Dive Deep"

Australijski kvintet Rolling Blackouts Coastal Fever najavili su početkom februara novi album, "Endless Rooms", i tom prilikom su podelili video za prvi singl, “The Way It Shatters” a zatim i singlove"Tidal River" i "My Echo". "Endless Rooms" će izaći 6. maja preko etikete Sub Pop

Sada su podelili pesmu "Dive Deep".

„Ovo je jednostavna pesma o posvećenosti“, kaže Fran Keaney u saopštenju za javnost. Keaney je snimio većinu svojih vokala za ovu pesmu s bebom vezanom za grudi. “Radi se o tome da ako želite da se prepustite ljubavi, morate uložiti sve i prihvatiti da nemate kontrolu nad tim pitanjem. Počelo je kao kućno snimanje tokom izolacije. Kada smo konačno mogli da se okupimo da je odsviramo, Joe White je smislio savršen ton gitare. Dobio je punu dozvolu da jadikuje, i to je i učinio. Sećam se kako sam sedeo pored vatre, gledao u zvezde i čuo gitaru kako odjekuje svuda po dolini.”

U sastavu benda su pevači/tekstopisaci/gitaristi Tom RussoJoe White i Fran Keaney, kao i basista Joe Russo i bubnjar Marcel Tussie.

"Endless Rooms" je treći album benda i naslednik je albuma "Sideways to New Italy" iz 2020. i debitantskog albuma iz "Hope Downs" 2018., a oba je objavio Sub Pop. Album je počeo tako što su članovi benda razmenjivali ideje na daljinu tokom izolacije, a snimljen je u "kući od blata, u grmlju oko dva sata severno od Melbournea koju je izgradila porodica Russo 1970-ih." Kuća pored jezera takođe se pojavljuje na omotu albuma.

Bend je samostalno producirao ploču, radeći sa inženjerom i saradnikom Mattom Duffyjem. „Rezultat je zbirka pesama prožetih duhom mesta; isprekidani terenskim snimcima kiše, vatre, ptica i vetra”, navodi se u saopštenju za javnost.

Bend zajednički dodaje: „To je gotovo anti-koncept album. "Endless Rooms" iz naslova odražava našu ljubav prema stvaranju svetova u našim pesmama. Svaki od njih tretiramo kao golu sobu koju treba izgraditi sa beskonačnim mogućnostima.”

Preporuka

share