Pogledajte: Rolling Blackouts Coastal Fever - My Echo

Australijski kvintet Rolling Blackouts Coastal Fever najavili su početkom februara novi album, "Endless Rooms", i tom priliko su podelili video za prvi singl, “The Way It Shatters” a zatim i drugi singl "Tidal River". "Endless Rooms" će izaći 6. maja preko etikete Sub Pop

Sada su podelili video za pesmu "My Echo" koji je režirao Nick Mckk

"Pesma 'My Echo' je o našoj opsednutosti ekranima, okruženi smo ekranima telefona, kompjutera, TV ekrana, paranojom i gubitkom vremena i mesta," kaže Fran Keaney u saopštenju za javnost. “Finalana verzija albuma je prilično verna prvom grubom snimku. Većina Tomovih solo deonica su imporvizovane, ali su postali DNK pesme.”

U sastavu benda su pevači/tekstopisaci/gitaristi Tom RussoJoe White i Fran Keaney, kao i basista Joe Russo i bubnjar Marcel Tussie.

"Endless Rooms" je treći album benda i naslednik je albuma "Sideways to New Italy" iz 2020. i debitantskog albuma iz "Hope Downs" 2018., a oba je objavio Sub Pop. Album je počeo tako što su članovi benda razmenjivali ideje na daljinu tokom izolacije, a snimljen je u "kući od blata, u grmlju oko dva sata severno od Melbournea koju je izgradila porodica Russo 1970-ih." Kuća pored jezera takođe se pojavljuje na omotu albuma.

Bend je samostalno producirao ploču, radeći sa inženjerom i saradnikom Mattom Duffyjem. „Rezultat je zbirka pesama prožetih duhom mesta; isprekidani terenskim snimcima kiše, vatre, ptica i vetra”, navodi se u saopštenju za javnost.

Bend zajednički dodaje: „To je gotovo anti-koncept album. "Endless Rooms" iz naslova odražava našu ljubav prema stvaranju svetova u našim pesmama. Svaki od njih tretiramo kao golu sobu koju treba izgraditi sa beskonačnim mogućnostima.”

Preporuka