Bloody Hammers - Songs of Unspeakable Terror [2021]

Bloody Hammers
Songs of Unspeakable Terror
Napalm Records / 2021
7.9
8

Bloody Hammers čini supružnički duo Anders Manga i njegova supruga Devallia. Njih dvoje dolaze iz Transilvanije, ali ne ove, iz komšiluka, poznate po izvesnom grofu, već Transilvanije u Pensilvaniji u Sjedinjenim Američkim Državama. Da li je rodno mesto uticalo na njihov njihovog muzičkog i modnog stila to možemo samo pretpostaviti.

Bloody Hammers postoje od 2010. godine, i pomenutu bračni par su jedini stalni članovi, dok im se na turnejama i nastupima pridružuju profesionalni muzičari. Do sada su objavili 6 albuma, “Bloody Hammers” (2012), “Spiritual Relics” (2013), “Under Satan's Sun” (2014), “Lovely Sort of Death” (2016), “The Summoning” (2019) i ovogodišnji “Songs of Unspeakable Terror” (2021).

Tokom karijere bend je šetao kroz razne žanrove od heavy metala, hard rocka, doom metala, psihodeličnog rocka ali jedna od stalnih kostanti bili su elementi gotike kako u muzici tako i u njihovom imidžu, jer ovo dvoje su svakako veoma živopisne i zanimljive figure.Kako sam Manga priznaje ovaj album nastao je okom karantina zbog pandemije virusa Covid-19.

Kako već nije mogao da izlazi iz svog doma, pri tome bio je uveren da nam dolazi smak sveta Manga se posvetio poslu i svu tu svoju anksioznost i strah kanalisao kroz pesme na ovom albumu uz želju, da im pored njihovog karakterističnog mračnog stila doda i jednu zabavnu notu.