Fiddlehead - Between the Richness [2021]

Fiddlehead
Between the Richness
Run for Cover / 2021
7.8
8

Bostonski post hard core kvintet Fiddlehead čine iskusni muzičari sa hardcore/punk scene. Bend predvode Patrick Flynn (vokal) i Shawn Costa (bubanj) iz hardocre benda Have Heart, gitarista Alex Hennery iz britanskog grunge/post-hardocre benda Basement. Pored ove trojice u bendu su i gitarista Alex Dow i basista Casey Nealon, takođe veterani bostonske hardcore/punk scene .

Fiddlehead na svom drugom album „Between the Richness“ ne odstupaju puno od zvuka koji je bend predstavio na svom prvencu „Springtime and Blind“ iz 2018.godine.

U tri godine koliko je proteklo izmedju dva albuma frontmen benda Partick Flynn, održao je jedan, povratnički koncert sa svojim nekadašnjim bendom Have Heart na kome je bilo preko 10000 ljudi, što se samtran najbrojnijom publikom na jednom hardcore koncertu, oženio se dobio dete, takođe i stalan i siguran posao profesora u srednjoj školi.

I dok je na svom prvom albumu teme koja je preovladavala stihovima bila Flynnova borba sa gubitkom oca. ovde su teme mnogo bliže realnom životu, i problemima koje je novonastala životna situacija donela Flynnu.

Sa muzičkog aspekta „Between the Richness“ je svih svojih 25 minuta i 10 pesama, žestok gitarski album kroz koji se pored dominantnih post hard core uticaja, provlače i shoegaze, grunge momenti i punk energija.

Preporuka

share

share