Cheshireska četvorka

Hooton Tennis Club
Highest Point in Cliff Town
Heavenly Recordings, 2015.
6.9
7

Na albumu Highest Point in Cliff Town benda Hooton Tennis Club očigledan je uticaj bendova Parquet Courts, Pavement, Yo La Tengo, Daniel Johnston, pa je na prvo slušanje teško poverovati da ova četvorka dolazi i Chesirea u Engleskoj.

 

Ono što je Hooton Tennis Club pokazao ovim albumom je da su bend koji ima veoma potencijala. Oni, svakako, nisu bend koji ima formiran svoj muzički izraz već je na veoma dobrom putu stvaranja svog muzičkog identiteta. Činjenica da su sva četiri člana benda prijatelji od detinjstva oseća se na albumu, jer album, upravo, deluje kao bend prijatelja koji ,jednostavno vole da sviraju zajedno. Takvi su i stihovi, obrađuju svakodnevne teme, veoma često nebitne, kao priče prijatelja koji se viđaju svakog dana.

Highest Point in Cliff Town  ima sve što bi jedan ovakvog benda trebao da ima, dobre i melodične gitarske rifove à la Teenage Funclub ili Big Star, dovoljno autentčne da bi ih razlikovale od gomile drugih bendova istog žanra muzike, ali ne dovoljno da bi ovaj album bio remek delo. Hooton Tennis Club su veoma mlad bend, ono što je bitno za trenutni stadijum njihove karijere je da prvi album ima pesme koje mogu da na prvo slušanje stvore u vama želju da ih čujete ponovo, a posle drugog slušanja poželite da je čujete još jednom, a da posle desetog slušanja i dalje zvuče sveže i zanimljivo.

Sa prvim albumom Highest Point in Cliff Town  Hooton Tennis Club su postavili sebi put, da li će tim putem doći do kreativnog napretka, jer potencijala za to svakako imaju, videće se na njihovom drugom albumu, za koji se nadam da nećemo čekati predugo.