Pogledajte: Wednesday - Bath County

Bend Wednesday, iz Ašvila, u Severnoj Karolini, objaviće novi album, "Rat Saw God", 7. aprila za Dead Oceans (njihov prvi album za ovu izdavačku kuću). Sada su podelili video za treći singl, “Bath County”. Pevačica benda, Karly Hartzman, režirala je video. jede datumi predstojećih turneja benda.

„Ovo je pesma koju sam napisala na tremu kuće u okrugu Bat u Virdžiniji kada smo ja i [glavni gitarista] Jake [Lenderman] bili u poseti rodnom gradu Jakeove mame. To uključuje neke slike koje sam vidila na tom putovanju, kao i opis tipa kojeg smo vijeli kako se predozirao na parkingu rano jednog jutra na putu za Dollywood”, objašnjava Hartzman u saopštenju za javnost.

O videu, Hartzman kaže: „Video koji sam napravila je omaž spotu PJ Harvey za 'Man-Size'. Nikada nisam vidila da je neko zračio toliko samopouzdanja kao ona u tom videu. Htela sam na trenutak da se pretvaram da posedujem takav stav, ali bilo je teže nego što izgleda! Beskrajno poštovanje prema PJ.”

U bendu su još i MJ Lenderman, Alan Miller i Xandy Chelmis.

Pesme na "Rat Saw God" bave se svakodnevnim životom, a ne velikim problemima. „Svačija priča je vredna“, izjavila je Hartzman. “Bukvalno svaku životnu priču vredi zapisati, jer su ljudi tako fascinantni.”