Pogledajte: Pom Pom Squad - Lux

Bruklinski kvartet Pom Pom Squad podelili su video za svoju novu pesmu "Lux". To je prvo izdanje benda otkad su potpisali ugovor za City Slang. Na video, koji su zajedno režirale pevačica Mia Berrin i Julia Sub, snažno utiče film Sofije Coppola iz 1999. godine "The Virgin Suicides" (pesma je nazvana po jednom od glavnih likova).

Berrin govori o pesmi i videu u saopštenju za medije: „Reč je o strahu od intimnosti koji sam osjećala kao tinejdžerka i koji je proizašao iz negativnih ranih iskustava muške pažnje. "The Virgin Suicides", jedan od mojih najdražih filmova, taj su strah uhvatili na način koji je duboko odjeknuo - scena kada Trip ostavlja Luxa samu na fudbalskom terenu. Prošao je kroz napor da je natera da ga zavoli, a onda je, kad je dobio ono što je želeo, otišao. Demo za ovu pesmu objavila sam na Bandcampu dok sam studirala, a na kraju je puštena na blog radiju Brooklyn Vegan na Sirius XMU. "

Sub dodaje: „Rad na„ Lux “ bio je terapijski iz mnogo razloga za vreme pandemije COVID-19. Usmeravanje energije i kreativnosti u saradnju, nakon globalnog zaključavanja, bilo mi je toliko važno u to vreme. Tema našeg muzičkog spota, mislim, direktno govori o emocionalnom stanju sa kojim se svet trenutno i vrlo lako može poistovjetiti. ‘Lux’ se dotiče ideja izolacije, zbunjenosti i čežnje za begom. Ovaj projekt zaista je izazvao da naša kreativnost se pomeri do novih granica, prevladavanju neverovatnih prepreka i podsetio nas je koliko je saradnja dobra za duh. "

Pom Pom Squad čine Berrin, zajedno sa Shelby Keller (bubnjevi), Mari Alé Figeman (bas) i Alex Mercuri (gitara). Objavili su dva EP-a, Hate It Here i Ow, 2018. i 2019. godine.

Preporuka

share