The Coral - Coral Island [2021]

The Coral
Coral Island
Run On Records / Modern Sky / 2021
9.5
10

Albumima „Distance Inbetween“ (2016) i „Move Through Dawn“ (2018), nakon povratka iz šetogodišnje pauze), The Coral su na pravi način pokazali da i dalje umeju da stvaraju veoma dobru muziku. Iako ova dva albuma, možda nisu dostigla u kvalitetu ona njihova prva dva „The Coral“ (2002) i „Magic and Medicine“ (2003), koji neformalno služe kao etalon, prema kojim su svi ostali albumi ovog benda bili ravnani, ipak su to bili veoma dobri albumi benda, koji veoma dobro zna šta radi, ume da stvori veoma dobre melodije i ostaje veran svom zvuku.

Kada bi neko možda zlurado pomislio da su The Coral, nakon dve decenije karijere i 9 albuma, izvukli iz svog zvuka sve što su mogli, i da je ono što sledi u njihovoj budućnosti čisto prežvakavanje već viđenog The Coral su isporučili fantastičan deseti album "Coral Island" i to dupli.

Coral Island“ je konceptualni album sastavljen od dve celine „Welcome to Coral Island“ i „The Ghost of Coral Island“. Inspiracija za ovaj album momcima iz benda dolazi iz njihovog detinjstva ili mladosti i poseta  popularnim letnjim odmaralištima na zapadnoj obali Engleske.  Sam bend, ponikao je u takvom jednom mestašcu, Hoylake, na obali Irskog mora, u neposrednoj blizini Liverpula.

Coral Island“ je upravo priča o jednom takvom odmaralištu posmatranu iz različitih godičnjih doba i sezona.  Ako pak se udubimo malo više u celu atmosferu albuma, „Coral Island“ može biti i priča  o proleću i jeseni u životu bilo koga od nas.

Preporuka