Pogledajte: Interpol - Something Changed

Interpol su početkom meseca najavili novi album, "The Other Side of Make-Believe", i tom prilikom podelili video za pesmu, “Toni”. "The Other Side of Make-Believe" izlazi 15. jula preko Matadora. Sada su podelili video za pesmu "Something Changed" koji je, kao i prethodni, režirao Van Alpert.

Banks je izjavio o pesmi i video spotu: „U 'Something Changed', drugom delu našeg kratkog filma s Van Alpertom, stvarnost i sanjarenje se spajaju i naša dva glavna lika nalaze se u svojevrsnom stanju sna— dok ih neumoljivo progoni zlokobna figura (koju igram ja.) Životi njih troje su isprepleteni u magli straha, odmazde, želje i prkosa. Ko će dobiti ono što zaslužuje? Ostanite sa nama i saznajte.”

Alpert je izjavio: „Polu i meni se sviđa ideja da je 'Something Changed' bilo poput sna. Kao da se naša dva glavna lika bude iz onoga što se dogodilo u 'Toni' i njihovi životi su nepopravljivo drugačiji. Oni su sada u begu od neke iskonske i pritajene mračne sile.”

Interpol čine Daniel KesslerPaul Banks i Sam Fogarino. "The Other Side of Make-Believe" sedmi je album benda, naslednik EP-a "A Fine Mess" iz 2019. i albuma "Marauder" iz 2018. Rad na album započet je na daljinu 2020. godine, a 2021. trio se lično okupio u iznajmljenoj kući u Catskillsu u saveznoj državi New York kako bi radili na materijalu. Zatim je album završen u severnom Londonu kasnije 2021. Flood (aka Mark Ellis) i Alan Moulder su producirali album.

“Zaista smo izuzetno prošli u ovoj situaciji,” kaže Fogarino u saopštenju za javnost u vezi sa radom na samom početku komponovanja albuma.

Kessler se slaže: „Rad sam u početku bio je sirov, ali je otvorio živopisno novo poglavlje za nas.“

Banks je zaglavio u Edinburgu u Škotskoj skoro devet meseci tokom karantina, ali je uživao u procesu pisanja odvojeno.

„Obično pišemo uživo, ali po prvi put ne vičem preko bubnjeva“, kaže on. “Daniel i ja imamo dovoljno jaku hemiju da bih mogao zamisliti kako bi moj glas upotpunio scratch demo snimke koje je poslao e-mejlom. Tada bih mogao isključiti momke na svom laptopu, pronaći šarene melodije i uopšteno preneti poruku na podcenjen način.”

Banks dodaje: „Flood mi je rekao da vokal na demo snimkama evocira Mickeyja Rourkea u Barflyju, dok peva gostu na kraju stola, i nikada nismo osetili potrebu da tu zadimljenu intimnost pretvorimo u nešto veliko i glasno kada je u pitanju proba i snimanje. Dobio sam pravi udarac kada sam uradio suprotno."

Što se tiče tona i tema albuma, Banks ističe da je Interpol ovoga puta više naginjao pozitivi. „Plemenitost ljudskog duha je da se oporavi“, kaže on. “Da, mogao bih se fokusirati na to koliko je sve sjebano, ali osećam da je sada vreme kada je potrebna nada i još uvek verodostojna emocija unutar onoga što Interpol čini Interpolom.”

Kessler se slaže: „Proces pisanja ove ploče i traganja za nežnim, rezonantnim emocijama vratio me je u tinejdžerske godine; bilo je transformativno, gotovo euforično. Osetio sam redak osećaj svrhe, kao da grize kraj mog štapa za pecanje i bio sam primoran da ga namotam.”

Preporuka

share
share