Interpol najavili novi album i podelili video za pesmu "Toni"

Interpol su najavili novi album, "The Other Side of Make-Believe", i podelili video za pesmu, “Toni”. "The Other Side of Make-Believe" izlazi 15. jula preko Matadora. Van Alpert je režirao spot za pesmu "Toni". 

Interpol čine Daniel Kessler, Paul Banks i Sam Fogarino. "The Other Side of Make-Believe" sedmi je album benda, naslednik EP-a "A Fine Mess" iz 2019. i albuma "Marauder" iz 2018. Rad na album započet je na daljinu 2020. godine, a 2021. trio se lično okupio u iznajmljenoj kući u Catskillsu u saveznoj državi New York kako bi radili na materijalu. Zatim je album završen u severnom Londonu kasnije 2021. Flood (aka Mark Ellis) i Alan Moulder su producirali album.

“Zaista smo izuzetno prošli u ovoj situaciji,” kaže Fogarino u saopštenju za javnost u vezi sa radom na samom početku komponovanja albuma.

Kessler se slaže: „Rad sam u početku bio je sirov, ali je otvorio živopisno novo poglavlje za nas.“

Banks je zaglavio u Edinburgu u Škotskoj skoro devet meseci tokom karantina, ali je uživao u procesu pisanja odvojeno.

„Obično pišemo uživo, ali po prvi put ne vičem preko bubnjeva“, kaže on. “Daniel i ja imamo dovoljno jaku hemiju da bih mogao zamisliti kako bi moj glas upotpunio scratch demo snimke koje je poslao e-mejlom. Tada bih mogao isključiti momke na svom laptopu, pronaći šarene melodije i uopšteno preneti poruku na podcenjen način.”

Banks dodaje: „Flood mi je rekao da vokal na demo snimkama evocira Mickeyja Rourkea u Barflyju, dok peva gostu na kraju stola, i nikada nismo osetili potrebu da tu zadimljenu intimnost pretvorimo u nešto veliko i glasno kada je u pitanju proba i snimanje. Dobio sam pravi udarac kada sam uradio suprotno."

Što se tiče tona i tema albuma, Banks ističe da je Interpol ovoga puta više naginjao pozitivi. „Plemenitost ljudskog duha je da se oporavi“, kaže on. “Da, mogao bih se fokusirati na to koliko je sve sjebano, ali osećam da je sada vreme kada je potrebna nada i još uvek verodostojna emocija unutar onoga što Interpol čini Interpolom.”

Kessler se slaže: „Proces pisanja ove ploče i traganja za nežnim, rezonantnim emocijama vratio me je u tinejdžerske godine; bilo je transformativno, gotovo euforično. Osetio sam redak osećaj svrhe, kao da grize kraj mog štapa za pecanje i bio sam primoran da ga namotam.”

O spotu "Toni" i saradnji sa režiserom Van Alpertom, Banks kaže: "Bilo je sjajno raditi sa Van Alpertom na spotu za  pesmu 'Toni'. Povezali smo se zbog zajedničke filmske inspiracije, kao i strasti prema klasičnim muzičkim spotovima od strane Glazera, Cunninghama i Jonzea. Van je, po mom mišljenju, u klubu sa ovim legendama; i uzbudljivo je gledati ga kako gradi svoje delo.”

Alpert dodaje: „Napisao sam ludu ideju za koju sam smatrao da je nova za Interpol, hipermoderni filmski plesni film. Priča o 'Ljubavnicima u begu', sa klasičnim završetkom na litici. Posao iz snova radeći za moj omiljeni bend svih vremena! Paul Banks povezuje sve zajedno i podiže koncept, jer je prirodno sjajan glumac, umetnik i saradnik.”

The Other Side of Make-Believe:
1. Toni
2. Fables
3. Into The Night
4. Mr Credit
5. Something Changed
6. Renegade Hearts
7. Passenger
8. Greenwich
9. Gran Hotel
10. Big Shot City
11. Go Easy (Palermo)