Everything Everything podelili pesmu "The Mad Stone"

Britanski art-rock bend Everything Everything objaviće novi album, "Mountainhead", 1. marta 2024. preko BMG-a. Sada su podelili drugi singl, “The Mad Stone”.

Everything Everything čine frontmen Jonathan Higgs, Jeremy Pritchard (bas, klavijature), Michael Spearman (bubnjevi) i Alex Robertshaw (glavna gitara, klavijature).

Higgs je rekao ovo o “The Mad Stone” u saopštenju za javnost: “Ova pesma predstavlja veliki narativ albuma, u kojem društvo zauvek gradi ogromnu planinu, po cenu života u nastaloj džinovskoj rupi (kamenolom ). Alex je napravio orkestarsku pratnju, a mi smo snimili mnogo grupnih vokala kako bismo joj dali prijatan horski zvuk.”

"Mountainhead" dolazi nakon albuma "Raw Data Feel" iz 2022.godine, koji je nastao uz pomoć veštačke inteligencije. Robert Shaw je producirao "Mountainhead" sa svojim producentskim partnerom Tomom Fullerom.

Obašnjavajući teme iza albuma i njegovog naslova, Higgs je rekao ovo u saopštenju za štampu: „U drugom svetu, društvo je izgradilo ogromnu planinu. Da bi planinu učinili većom, moraju rupu u kojoj žive učiniti sve dubljom i dubljom. Celo društvo je izgrađeno oko stvaranja planine, a planinska religija dominira svim mislima. Priča se da se na vrhu planine nalazi ogromno ogledalo koje odražava beskonačno ponavljajuće slike sebe, a na dnu jame je džinovska zlatna zmija koja je primarni strah svih vernika. 'Mountainhead' je onaj koji veruje da planina mora rasti bez obzira na cenu, i bez obzira koliko je strašno boraviti u velikoj jami. Što je planina viša, to je rupa dublja.”

Preporuka