Dobrodošli u pustaru

"War. War never changes..." legendarna je rečenica kojom su počinjale antologijske igre iz Fallout serijala. Od sledećeg proleća avanture po post-apokaliptičnoj pustari moći ćemo da pratimo i kao tv seriju koja je u najavi već par godina. 

Amazon je upravo objavio prvi teaser trailer za svoju adaptaciju Fallouta, a počinje dosta poput igara: stanovnik atomskog skloništa napušta udobnost svog doma kako bi istražio opasnu postapokaliptičnu pustoš napolju.

Ovog puta, stanovnica trezora se zove Lucy (Ela Purnell), i u kratkom trejeru moguće je videti mnogo trenutaka ove serije koji su inspirisani video igrama. To znači užasno mutirane životinje, razorene gradove, militantno Bratstvo čelika, pobune u automskim skloništima, neke pucnjave na Divljem zapadu i vrlo dobrog psa koji je također ubica. I naravno, tu su i klasične pop melodije- u ovom slučaju, to je "I Don't Want To See Tomorrow" Nata Kinga Colea. Radnja je smještena 200 godina nakon apokalipse; trejler se zapravo završava nuklearnom eksplozijom koja zauvijek menja svet.

U seriji također glume Walton Goggins kao ghoul, Aaron Moten kao Maximus, te brojna druga poznata lica poput Kylea MacLachlana (Twin Peaks) i Zach Cherryja (Severance).

Van glumačke ekipe, Jonathan Nolan i Lisa Joy iz tv serije "Westworld" su izvršni producenti, kao i šef Bethesde,  Todd Howard, kompanije koja je trenutno u vlasništvu licence za sve što ima veze sa Fallout univerzumom.

"Fallout" je zvanično najavljen još 2020. godine, ali tek prošle godine Amazon ga je zaista počeo reklamirati. Ranije ove sedmice, podelili su prve screenshoove iz tv serije. "Fallout"  počinje striming na Prime Videou 12. aprila — što ga čini prvom velikom novom Fallout pričom od online igre "Fallout 76" 2018. (ili "Fallout 4" iz 2015., ako računate samo single player igre). Bethesda je u međuvremenu radila na drugim univerzumima, uključujući svoj naučnofantastični ep "Starfield".

Preporuka

share