Calexico najavili božićni album

Ova nesrećna situacija sa pandemijom dala je više slobodnog vremena muzičarima koju su neki iskoristili za snimanje novih izdanja, poput božićnih albuma. Jedan takav album je nedavno najavio Andrew Bird a sada je to učinio i bend CalexicoSeasonal Shift je prvi album ovog tipa za Calexico.

Na albumu Seasonal Shift gostuju Bombino, Gaby Moreno, Gisele João, Nick Urata iz DeVotchKa i Camilo Lara. Na albumu su obrade dve poznate božićne pesme  - Johna Lennon i Yoko OnoHappy Xmas (War Is Over)“ i  pesma Toma Pettyja „Christmas All Over Again“ - album se opisuje više kao ne baš božićni album, već „kao međukulturna sezonska proslava “, fokusirajući se na čitavu povorku praznika na kraju godine i reflektira raspoloženje koje prati taj period.

Kako bi demostrirali koncept albuma, postoji uvodna pesma "Hear The Bells, za koju Joey Burns iz Calexica kaže da je inspirirana Dia de Los Muertos i Povorkom svih duša: "Kada sam pisao pesme za sezonski album, želio sam uključiti neke aspekte proslava i tradicije zabilježene u Tucsonu početkom novembra. Ova pesma govori o zadržavanju vremena i prostora za uspomene. Dia de Los Muertos i Povorka svih duša dva su događaja koja su uticala na Južnu Arizonu i prisećanje na one koji su preminuli. Ali moglo bi se raditi i o davanju važnosti sećanjima. Priča bi mogla biti o dvoje ljubavnika ili dva člana porodice."

Seasonal Shift:
1 “Hear The Bells”
2 “Christmas All Over Again”
3 “Mi Burrito Sabanero”
4 “Heart Of Downtown”
5 “Seasonal Shift”
6 “Nature’s Domain”
7 “Happy Xmas (War Is Over)”
8 “Glory’s Hope”
9 “Tanta Tristiza”
10 “Peace Of Mind”
11 “Sonoran Snoball”
12 “Mi Burrito Sabanero (Reprise)”

Preporuka