Belle & Sebastian najavili novi album za kraj ove nedelje

Škotski bend Belle and Sebastian  najavili su novi album, "Late Developers", a trebao bi izaći preko Matadora ovog petka, samo sedam meseci otkako je izašao njihov aktuelni "A Bit of Previous". Također su podelili video za prvi singl, "I Don't Know What You See In Me". Andrew Litten je režirao video, koji možete pogledati na Fejsbuk nalogu benda ovde

Aktuelni album benda, "A Bit of Previous", izašao je prošlog maja takođe preko Matadora. Pesme sa očekivanog albuma snimljene su tokom istih sesija.

Frontmen Stuart Murdoch izjavio je o pesmi "I Don't Know What You See In Me" u saopštenju za javnost: "Vodio sam bicikl po Škotskoj prošlog leta, slušajući miks ove pesme. Napisao ju je i producirao za nas naš prijatelj Pete ‘Wuh Oh’ Ferguson. Dok sam je slušao, osetio sam sreću što sam prva osoba koja je uspela da otpeva ovu pesmu. Pustio sam svoj glas da se uzdiže i uzdiže na načine na koje možda ranije nije. I dok sam nastavljao kroz zlatna i zelena polja dozvolio sam sebi da zaboravim da su to Belle and Sebastian, i pretvaram se da je to najnoviji hit na nekoj slučajnoj radio stanici. Sva muzika je beg, a možda smo ovom neočekivanom melodijom uspeli pobeći malo dalje nego inače. Hvala Pete!”

Pesma "When the Cynics Stare Back From the Wall" napisana je 1994. pre nego što su Belle and Sebastian formirali, i na njoj gostuje Tracyanne Campbell iz Camera Obscure. "So In the Moment" je napisao Stevie Jackson i opisan je u saopštenju za javnost kao "psihadelični pop bez daha". Za početak albuma "Juliet Naked" (naizgled nazvana po istoimenom romanu Nicka Hornbyja iz 2009.) se kaže da kanalizira Billyja Bragga, "uz robusnu električnu gitaru i glas Stuarta Murdocha dostojna je fudbalskog stadiona." “When We Were Very Young” je opisan kao “Jangle rock u stilu Smithsa koji je gorko-slatki, odan i čeznutljiv.”

Saopštenje za štampu dalje opisuje album na sledeći način: „Stigavši ​​ubrzo nakon Top Ten albuma iz 2022. "A Bit of Previous", "Late Developers" se pojavljuje kao osunčani rođak svog prethodnika. To je zagrljaj sa punim srcem najsjajnijih tendencija benda koji nije samo svež i neposredan, već poseduje i onu Belle and Sebastian "je ne sais quoi" benda koja će uvek biti tu za vas sa savršenim stihom ili melodijom, dok saglasno priznaje da su 'Every girl and boy/each one is a misery' ('When the Cynics Stare Back From the Wall')."

Late Developers:
1. Juliet Naked
2. Give a Little Time
3. When We Were Very Young
4. Will I Tell You a Secret
5. So In the Moment
6. The Evening Star
7. When You’re Not With Me
8. I Don’t Know What You See In Me
9. Do You Follow
10. When the Cynics Stare Back From the Wall
11. Late Developers