Slaughter Beach, Dog podelili pesmu "Engine"

Filadelfijski kvintet Slaughter Beach, Dog objaviće novi album, "Crying, Laughing, Waving, Smiling" 22. septembra 2023. preko Lame-O. Sada su podelili četvrti i posljednji singl prije izdanja albuma, devetominutni "Engine".

Slaughter Beach, Dog predvodi Jacob Ewald, koji je rekao o “Engine” u saopštenju za javnost: “Ova pesma se stalno menja za mene. Prvo, nisam mislio da se radi o bilo čemu. Onda sam pomislio da je u pitanju kombi. Onda sam pomislio da je u pitanju [Slaughter Beach, Dog basista] Ian [Farmer], i nisam mogao da shvatim zašto me solo gitare stalno rasplače. Izvan Sinclair-a u januaru sam vidio letak za haus show i sjetio se koliko dugo ovo radimo. Tada je moje srce bilo u mojoj koži. Deset godina razmišljanja o drugačijem životu je bilo odmah iza ugla, rasprodaji svu ovu tešku mašineriju i pravljenju proračunskih tablica za nekoga, igrajući se sa chickenwire-om, sve jednostavnije.

“U posljednje vrijeme ova pesma izgleda kao. hvalospjev za promenu koja nikada nije nastupila. Prošlo je deset godina, a ja se još uvek migoljim pod palcem slobode, prelako zaboravljajući rokenrol, svoju veliku ogromnu posudu, okvir iz kojeg se mogu ljuljati, povest u kojoj se mogu smestiti. Forme za učenje, pravila za kršenje, drugove za pronalaženje, misterije preokrenute do beskonačnosti, neobjašnjivi monsuni srca. Još uvek se nalazim unutar ove pesme, još uvek učim da prihvatim da sam je živio. Nešto od toga me plaši. Mogu to čuti u bolu pripadnosti - stajanju na jednom mestu dovoljno dugo da ne prihvatim olako odlazak. Ostanite na mestu kada odmetnici stignu noću. Reći nikome vrlo tiho, ovdje živim.”

"Crying, Laughing, Waving, Smiling" je peti album benda.

Craig Finn iz benda The Hold Steady je dao ovu ranu pohvalu za album u saopštenju za javnost: „U svemu postoji prekrasan prostor. Strpljivo je i svesno. Oduvek sam se divio Jakeovom oku za detalje i ovdje je u potpunosti izložen. To je album ispunjen prekrasnim slikama i živopisni svetovi izgrađeni su unutar svake pesme. Vidim sve. Za mene je najimpresivnije to što on dosljedno pronalazi božansko i sveto u svakodnevnom,

“Moje je mišljenje da je svaka ploča o odrastanju – svi moramo malo da ostarimo prije nego snimimo sledeći. Plakanje, smeh, mahanje, smeh ispituje određenu bestežinsku težinu koja je dio širenja krila, puštanja korena, pokušaja da se uhvati za nešto. Ovako se osećaš kada vučeš poteze koje vučeš dok postaješ osoba kakva ćeš biti.”

Prethodno je bend podelio još tri singla sa albuma: “Summer Windows”, “Float Away” i “Strange Weather”.

Preporuka

share
share