King Midas Sound and Fennesz - Edition 1

King Midas Sound and Fennesz
Edition 1
Ninja Tune, 2015
7.0
7

Za one koji se još uvek nisu upoznali sa ovom ekipom, King Midas Sound je muzički "crossover" projekat čiju osnovu čini dub a čine ga Kevin Martin (aka The Bug), poeta Roger Robinson i japanska umetnica i pevačica Kiki Hatomi.

Poznat po timskim projektima, ovoga puta se King Midas Sound udružio sa austrijskim muzičarem koji neguje savremeni elektronski zvuk izuzetne produkcije a ime mu je Fennesz.
Ovo je prva edicija (Edition 1) a planirano je, kako kažu, 4 izdanja - svako sa nekim drugim muzičarem u kolaboraciji sa King Midas Sound.

Na ovom, prvom izdanju, možemo očekivati improvizovane gitarske deonice, semplove i neizdat materijal iz Fennesz arhive. Naravno, nakon određenog vremena razmena ideja i muzike putem internet veza, Fennesz je i komponovao jedan deo materijala specijalno za potrebe ovog albuma. Planirana je i evropska turneja u ovom sastavu.

Prvi singl koji je postavljen na internet je "Lighthouse", numera suptilnih melodija i tonova uz ritmičnu strukturu koja sve to prati u pozadini.
 

Preporuka

share