Refused komponovali muziku za igru "Cyberpunk 2077"

"Cyberpunk 2077" je najočekivanija kompjuterska igra u ovom trenutku. Iza ove igre stoji u ovom trenutku veoma cenjeni poljski studio CD Projekt Red, koji iza sebe imaju 3 igre iz Witcher serijala. Na nedavno završenom E3 sajmu CD Projekt Red su premijerno prikazali scene iz igre u kome se pojavljuje Keanu Reeves u ulozi Johnny Silverhanda, frontmana chrome rock benda Samurai. Naravno, Samurai je imaginaran bend koji je deo popularnog univerzuma stone RPG igre Cyberpunk, i ima kultni status među ljubiteljima ovog univerzuma. Za potrebe igre u ulogu ovog benda uskočio je legendarni švedski punk/hard core bend Refused.

"Znam da u samom studiju ima mnogo fanova ovog benda, uključujući i Piotra Adamczyka, jednog od kompozitora koji rade na igri, inaće on je i došao na ideju za ovu saradnju." izjavio je muzički direktor Marcin Przybyłowicz "Veoma sam srećan zbog toga, zbog masivnih rifova, moćnih bubnjeva i žestokih vokala momci iz benda Refused su mi predstavili Samurai koji me je oduvao."

"Kao i mi, Samurai je bend pobunjenika, ali u drugom vremenu i mestu." izjavio je Dennis Lyxzén (Refused) "Saradnja sa CD Projekt Red, pisanje muzike i stihova za Cyberpunk chrome rock ikone, je veoma drugačije u kreatvinom pogledu od onoga što smo do sada radili. Ovo je neočekivani test za koji se ispostavilo da je upravo na našoj teritoriji i veoma nas je zabavio. Pesme su ispale veoma dobro a igra izgleda ludo."

Refused su snimili ceo EP sa najvećim hitovima benda Samurai za "Cyberpunk 2077". Jedna od tih pesama je i "Chippin’ In" koja se mogla čuti tokom prezentacije ove igre na E3 sajmu

Preporuka

share

share