Grrrl Gang - Spunky! [2023]

Grrrl Gang
Spunky!
Kill Rock Stars / 2023

Grrrl Gang su bend iz Indonezije koji je svojim energičnim spojem indie popa i punk rocka osvojio slušatelje diljem svijeta. Osnovani su 2016. godine u Yogyakarti, gdje su članovi benda studirali, a njihova priča u glazbenom smislu evoluira s albumom "Spunky!", njihovim prvim punim albumom. Album je izdan 2023. godine u suradnji s nekoliko renomiranih izdavača, uključujući Kill Rock Stars, što već puno govori o njihovom stilu i zvuku.

Bend čine Angeeta Sentana (vokal i gitara), Akbar Rumandung (bas i vokali), te Edo Alventa (gitara i vokali). Oni donose spoj sirove punk energije i indie pop melodija, s izrazito osobnim, a često i introspektivnim tekstovima.

"Spunky!" je album koji pršti od energije, ali u njemu se kriju i mračnije, emotivnije teme. To je ono što ga čini posebnim – nije samo još jedan indie album s veselom melodijom, već duboko promišljen projekt koji istražuje unutarnje borbe, nesigurnosti i mentalne krize, što je prilično osvježavajuće u svijetu gdje su takve teme često gurnute pod tepih. Zvučno, album koketira s garage rockom, riot grrrl stavom i indie pop melodijama, zadržavajući punk vibracije u svojoj srži.

Naslovna pjesma "Spunky!" odražava Sentaninu borbu s maničnim epizodama, ali na način koji je istovremeno i sirov i moćan. Stihovi poput "I feel like I’m on top of the world, untouchable" nose taj osjećaj nekontrolirane snage i samopouzdanja, ali ispod toga leži borba s unutarnjim nemirima​.

Zvučni sloj albuma također je dobio na težini zahvaljujući suradnji s producentom Lafom Pratomom, koji je poznat po radu s istaknutim indonezijskim glazbenicima. On je učinio da pjesme zvuče bogatije, dok su ipak zadržale prepoznatljivu autentičnost benda.

Preporuka

share
share