Tallies - Patina [2022]

Tallies
Patina
Bella Union / 2022

Tallies, kanadski bend iz Toronta, osnovan je 2018. godine i debitovali su veoma dobrim albumom istog imena kao bend "Tallies" iz 2019. godine. Od svojih početaka, u svom zvuku  kombinuje elemente dreampopa, shoegazea i jangle popa.

Njihova muzika često priziva duhove prošlosti, sa naglašenim uticajem bendova iz 80-ih i 90-ih godina, poput The Smiths, The Sundays i Lush. Sa svojim drugim albumom, "Patina", Tallies nastavljaju da razvijaju svoj prepoznatljiv stil, donoseći slušateljima zvuk koji je istovremeno nostalgičan i svež.

"Patina" je album koji odiše prozračnošću i melanholijom. Tallies su uspeli da stvore zvučni pejzaž koji je bogat i slojevit, ali istovremeno delikatno eteričan. Vokal Sarah Cogan je u prvom planu, njen glas je kristalno čist i emotivan, savršeno se uklapa u sanjive gitarske linije koje stvaraju Dylan Frankland i Stephen Pitman.

Gitare su centralni element na ovom albumu, često koristeći reverb i delay efekte kako bi stvorile osećaj prostranosti i dubine. Ritam sekcija, koju čine basista Stephen Pitman i bubnjar Cian O'Neill, pruža čvrstu osnovu, ali nikada ne preuzima glavnu ulogu, već diskretno podržava i nadograđuje melodijske linije gitara i vokala.

Tallies uspevaju da balansiraju između svetlih, optimističnih tonova i tamnijih, introspektivnih trenutaka. Pesme na "Patina" istražuju teme ljubavi, gubitka i nostalgije, često kroz prizmu ličnih iskustava i emocija.

Preporuka