Private Life [2018]

Private Life
Likely Story, Netflix
Režija: 
Tamara Jenkins
Scenario: 
Tamara Jenkins
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
8.5
8

Da se kvalitet filmova ponekad ne meri brojčanošću radova, već iskustvom koje zajednički nose život i godine, najbolji je primer film Private Life, temeljna psihološka studija koju potpisuje Tamara Dženkins (Tamara Jenkins).

Dženkinsova prati liniju onih životnih sudbina gde opsesija i želja prevazilaze osnovu harmoničnog odnosa, i gde je cilju podređena ultimativna žrtva ljubavi između muškarca i žene.

Sredovečni Ričard i Rejčel, prolaze u fazama kroz procese oplodnje i željene trudnoće, šetajući od doktora do doktora, i od klinike do klinike, tražeći rešenje za svoj problem. Dženkinsova premotava dešavanja pokazujući periodično koliko su vere i posvećenosti oni uložili zarad svog cilja, međutim, iz različitih razloga nažalost ga nisu ostvarili, sve od trenutka kada se u priču uključuje kćerka njihovih bliskih prijatelja, i njihova štićenica na obližnjem koledžu.

Private Life se tada pretvara u borbu ovog trija sve za produžetak ljudske vrste, gde se naravno prepliću različite sudbine koje iz korena menjaju ljudske odnose.

Dženskinsova ima jaku potporu prevejanih bardova kao što su Pol Đamati (Paul Giamatti) i Ketrin Han (Katryn Hahn), koji svoje performanse izvode verno pokazujući koliki novi frustracije donose čoveku želje koje sa sobom nose veo neizvesnosti.

Ipak, Dženkinsova uvodeći lik mlade Sejdi, koju glumi Kali Karter (Kalye Carter), unosi preko potrebnu dozu humora, uz ogromnu dozu mladalačkog zanose i ludila, pružajući ovoj porodičnoj dramu savršen balans.

Private Life je topla priča koja zadatak svoje misije postavlja na samom početku, i uprkos obagaćivanju sadržaja, ostaje verna do samog kraja, šaljući tako poruku nad kojom svaki gledalac ima vremena da razmisli – koliko ljubavi i vere je potrebno ne bi li se ostvario cilj, i koliko je svako spreman da podnese žrtvu?

Rejčel i Ričard su u tome bili do kraja...

Preporuka

share

share