It's everyone else - Heaven is an empty room [2016]

It's everyone else
Heaven is an empty room
Noise Appeal Records; 2016
8.3
8

It’s everyone else, slovenački duo koji čine duo Pika Golob i Lucian Prelog, počeli su sa radom još 2009.godine. Svoj prvi album “Is it me?”, kao samoizdanje objavili su 2012.godine. Drugi album “New Religion” objavljen je 2014.godine za izdavačku kuću Noise Appeal Records iz Beča. Za istu izdavačku kuću objavili su i treći aktuelni album “Heaven is an empty room”, koji donosi prepoznatljiv muzički izraz ovog benda.

Akumuliranje energije i naelektrisanja kreće već od prve pesme „Patterns“, gde vrišteći vokal u poslednjim taktovima svojom žestinom dovodi do eksplozivnog pražnjenja, i ujedno vam jasno stavi do znanja šta vas u preostalih devet pesama. A ono što vas čeka je esencija agresije, besa, nezadovoljstva, panike,  iskazana kroz industijal, noise i post hard core, ubačena u vaš sistem intravenozno, prenosi ove emocije do vašeg uma gotovo trenutno. Vokali su glavni medijumi energije ovog benda. Muzika je konstrukcija koja nosi ova dva vokala nizom semplova, distroziranim zvukom sintisajzera, gitara i ritam mašine.

It’s everyone else svojom muzikom prenose svet oko sebe na način na koji ga oni vide, a sam naziv albuma najbolje odslikava njihovo viđenje sveta u kome živimo. Njihova muzika vas neće ostaviti ravnodušnim. Njen cilj je da vas svojom čvrstinom, agresijom i besom, prodrma i  izbaci iz čaure konformizma i učmalosti, što radi na savršen način.

Preporuka

share
share