Pogledajte: Silverbacks - Up The Nurses

Perspektivan dablinski kvintet Silverbacks najavili su maja meseca svoj debitantski album, Fad, i tom prilikom podelili video za pesmu „Muted Gold". Fad treba izaći 17. jula za izdavačku kuću Central Tones.

 

Sada su podelili video za pesmu, „Up the Nurses“. Bend režirao video.

Basista / pevačica Emma Hanlon izjavila je o pesmi: "Volim Blondie i Kilian [O'Kelly]  je čuo jedne noći kako pevam uz njih. Nekoliko dana kasnije iznenadio me je novom pesmom „Up the Nurses“. Pesma govori o „amour fou“ („luda ljubav“) i neželjenom obožavanju koje neko dobije zbog brige koju nekome pruža. “

Pevač / gitarista Daniel O'Kelly tizjavio je o video spotu: „Sa svima koji su u izolaciji postavili smo sebi izazov stvaranja vlastitog čudnog svijeta. U videu dva amaterska radio entuzijasta pomažu astronautu da se vrati svojoj galaksiji. Svi smo imali šemu ove stvari napravljene od folije i priču koju su trebali pratiti i svi su tada snimili svoje pojedinačne delove. Lako ih je nadahnuo film Be Kind Rewind i njihova snalažljivost. "

Basista sastava Girl Band,  Daniel Fox producirao je Fad. Bend čine Kilian O'Kelly (gitara / vokal), Daniel O'Kelly (gitara / vokal), Emma Hanlon (bas / vokal), Peadar Kearney (gitara) i Gary Wickham (bubnjevi).

Izjava za štampu dalje opisuje album i njegove teme: „Debi album Fad predstavlja zvuk benda koji pokušava da shvati bučni i razdvojeni svet - onaj koji se takmiči za vašu pažnju na svakom koraku. Za njih je to postao simbol onoga kako je to pokušati i apsorbirati svet kroz prolazne trenutke ispred ekrana, tako i kroz duge opsesivne periode kada ste fokusirani. Oni razbijaju pop-kulturu u potrazi za novim značenjem, bilo da je posveta Simpsonovima ('Fad 95'), zamišljajući izgubljeni film Johna Hughesa (Klub Silberrücken), surfovanje  youtube-om ('Pink Tide') ili pokazivanje smisla kulture mladih kroz Urbani rečnik ('Grinning at the Lid'). Na isti način na koji se moderni život može definisati njegovom nepredvidivošću, Silverbacks šarene, živopisne i bujne pesme rastavljaju njihov izvorni materijal i završavaju na mestima za koja ne mislite da hoće. "

Preporuka

share