Sex&Drugs&Rock&Roll
Apostle Productions, FX Productions, Fox Television Studios
Režija: 
Denis Leary
Scenario: 
Denis Leary
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
5.5
5

Denis Liri (Denis Leary) popularni američki glumac i stand-up komičar, radio je prethodnih godina na serijalu koji ismejava i obesmišljava rokenrol industriju zabave, dajući joj pretenciozan naziv „Sex&Drugs&Rock'n'Roll“.

Njegov projekat je posle dve sezone otkazan, tako da sada na miru možemo da sagledavamo uspeh i domete ovog sitkoma.

Liri je pre nekoliko godina, zapravo, uspeo da, serijom Rescue Me, sebi obezbedi mesto u kući slavnih Holivuda... maštovita i kreativna serija o vatrogascu, debelo ogrezlom u alkoholizam, čija se karijera i porodični život raspadaju, u isto vreme kada kreću i halucinacije u kojima mu se javlja pokojni rođak kao refleksija griže savesti, u prvih nekoliko sezona je bila zaista uspešna.

Međutim, Liri nije uspeo da održi kontinuitet kvaliteta i dramsku inventivnost, tako da je zaplivao u samozadovoljštini sopstvenog ega, i naposletu urušio sjajnu priču.

U najnovijem pokušaju Liri boluje od sličnih problema.

Kao prvo, serija je očigledno rađena sa mnogo skromnijim budžetom u odnosu na Rescue Me, ali joj to ne daje za pravo da bude skromnog kvaliteta.

Ismevanje, a priori, američke tupavosti, prosečnosti, emotivne nezrelosti, nije samo po sebi garant za razumevanje i kvalitet priče. Šta više, bojim se da većina neće smešan i tragičan život rokera shvatiti ni malo pežorativno. Naprotiv, biće ovo afirmativna injekcija za „teenage angst“. 

Liri se bavi satirom, ali je isključivo koristi kao sredstvo za sopstvene stavove i dokoličarsku zabavu, odnosno, njegova oštrica ne dopire ni do prvih slojeva kože, dok mu kosti ostaju nedodirljive, kao u gomili sličnih serijala jeftinog i sumnjivog kvaliteta.

Čak mu je i sama premisa dosadna. Njegova kćerka (čitaj: Liv Tajler) pronalazi oca (Steva Tajler) i želi da joj tatica trasira put ka zvezdicama. Pritom, ona dobro izgleda, lepo pevka, klasična je milenijalka i ne da na sebe... i naravno, morališe od jutra do...

Ali, od harizme ništa. Od nekog iole vidljivog stava – ništa. Neka glasovna karakteristika – ništa. Namunjeni, kurčeviti, politički tekstovi, pogađate već – ništa. Distorzije – ništa. Narkotici – ništa.

Znači „Sex&Drugs&Rock'n'Roll“ – NIŠTA.

Nisam li pomenuo sex? Nisam. Sex - dibidus ništa!

Preporuka