Seatbelts - obavezno indie pop štivo

Seatbelts
Rooftop Records / 2022
8.3
8

Ryan Murphy i James Madden nisu nova imena na muzičkoj indie sceni. Njih dvojica su članovi benda Hooton Tennis Club, sa kojim imaju dva albuma „Highest Point In Cliff Town i “Big Box Of Chocolates”. Od poslednjeg albuma Hooton Tennis Club imaju samo još jedan objavljen singl “Monsoonal Runoff” objavljen 2020.godine. Za sada je jedino poznato da je bend na vremenski neograničenoj pauzi.

Hooton Tennis Club su imali potencijala za jedan veoma dobar indie pop bend, to su itekako pokazali sa par veoma dobrih singlova. Ali nakon dva albuma nije se stekao utisak da su taj potencijal u poptunosti iskoristili. Nisu to bili loši albumi, ali nisu bili ni brilijantni, i jedan opšti utisak je da tu nešto neodstaje da bi bi bilo baš kako treba. 

Na njihovom prvencu “A World Inbetween” sa novim bendom Seatbelts, deluje kao da su u Abby Ryan pronašli baš taj potreban činioc, da bi svoju muziku podigli za stepenik više.  Njih troje, uz Alex Quinna na bubnjevima bend su oformili krajem 2017. Godine. Od tada polirali su zvoj zvuk nizom nastupa i uz nekoliko objavljenih EPjeva, da bi tokom 2021. godine ušli u Highland Studio, poznatog škotskog muzičara Edwyna Collinsa, i u Parr St Studios u Liverpulu sa Chris Taylorom i snimili “A World Inbetween” sa pomenutom dvojicom kao producentima.

Pesmama benda Hooton Tennis Club nedostajalo je onog završnog dodira, dodavanje raznih muzičkih ukrasa i malo zanimljivijeg i bogatijeg aranžmana, kako bi od jedne prosečne, postala odlična indie pop pesma. Kreativna trojka ovog benda, Murphy, Maden i Ryan deluje da su upravo to uspeli da postignu na ovom albumu. Imati više kreativnih muzičara u bendu svakako dodaje na bogatstvu muzike koju stvaraju, ali takođe može biti i teret jer sve to treba upakovati da izgleda kao jedna celina. Murphy, Madden i Ryan kreiraju sebi svojstvene i različite muzičke svetove, koji se pak savršeno uklapaju u muzičku celinu albuma “A World Inbetween”.