Pogledajte: Iceage - Shelter Song

Danski pankeri Iceage najavili su sredinom februara novi album, Seek Shelter, i tom prilikom podelili su video za novu pesmu, "Vendetta". Seek Shelter bi trebao izaći 7. maja na etiketi Mexican Summer

Sonic Boom (Pete Kember) je producirao album. Na albumu je i pesma  "The Holding Hand",  koju je bend podijelio početkom februara. Bend čine Elias Bender RønnenfeltJakob Tvilling PlessJohan Surrballe Wieth i Dan Kjær Nielsen. Novi gitarista, Casper Morilla Fernandez, takođe im se pridružio za snimanje albuma Seek Shelter, koji je miksao Shawn Everett.

Sada su podelili video za pesmu "Shelter Song" u režiji Catherine Pattinama Coleman. Na ovoj pesmi gostovao je Lisabonski Gospel kolektiv.

Coleman je govorila o stvaranju video spota : „Iceage su me pitali želim li režirati video za "Shelter Song". Kao njihovom prijatelju iz detinjstva, bilo mi je važno da predstavim naše prijateljstvo i kao i ljude sa kojima delite svakodnevni život. Dakle, umesto da snimim video pun simbolike ili montiranu izvedbu, želela sam napraviti privatni i lični video koji nam je blizu srca. Nakon lude godine COVID-19, svet u plamenu i strukturni rasizam koji doseže vrhunac u tolikoj meri, želela sam stvoriti delo koje nosi neko značenje, posebno kao obojena žena i u trećem tromjesečju. Usred pandemije važno je zapamtiti da smo oni koji imamo privilegiju imati krov nad glavom, hranu, sigurnost, ljubav i brigu, nešto od velike vrednosti. Ljubav nije nešto što ne treba uzimati zdravo za gotovo. "

O albumu u celini, Rønnenfelt je izjavio: „Kad smo započeli, mislim da smo samo vrzmali, potpuno povezani preko očiju bez ideje zašto i kako nešto radimo. Za Seek Shelter imali smo definitivnu viziju kako želimo da album bude isklesan, ali ipak je krajnji rezultat iznenadio u smislu toga gde smo zvučno mogli pomaknuti svoje granice. "

Preporuka

share

share