Pogledajte: Hristina - Kazaljke

Hristina ovom pesmom najavljuje niz singlova koji su planirani za 2019. godinu. Autorskom muzikom se bavi aktivno poslednjih nekoliko godina.

Pesma "Deep Waters" objavljena je 2014, a pesmom "Sunflowers" je 2018. godine pobedila na regionalnom kantautorskom takmičenju festivala "Poezika", zahvaljujući publici.

"Kazaljke" su posledica odluke da se okrene pisanju na maternjem jeziku, kao i potrebe da krene da gradi svoj muzički, lirički, stilski jezik. Ishod je neočekivan - naime, "Kazaljke" predstavljaju eklektičnu fuziju elektra, roka i savremene klasične muzike. Ukoliko bi pokušali da žanrovski opredelimo ovu pesmu avant pop bi, verovatno, bio najpribližniji, budući da označava struje eksperimentalno-umetnički nastrojenog popa.

"Kazaljke" su priča o praznini u kojoj je nečije odsustvo gotovo opipljivo. U njoj se mire očaj i prihvatanje, realnost i san, svest i iluzija. Ona je monotona, napeta i pomalo zastrašujuća, baš kao i obuzimajuće osećanje koje portretiše. Dualnost ovog stanja je vizuelno podebljana dvema ulogama u spotu, sugerišući da se krug prekida jedino suočavanjem sa samim sobom.

Među muzičarima koje Hristina sa uživanjem sluša nalaze međusobno veoma različiti autori, od kojih joj je trenutno omiljeni Matt Corby, mada se tu nalaze i Julien Baker, The Jezabels, Daughter, Queen, Kimbra, Lianne La Havas, Billie Eilish, Tori Amos, itd.

Preporuka

share

share