Pogledajte: Feist - Borrow Trouble

Feist je sredinom februara najavila novi album, "Multitudes", i tom priliko podelila tri nove pesme: “In Lightning”, “Hiding Out in the Open” i “Love Who We Are Meant To”"Multitudes" je prvi album u posljednjih šest godina i trebao bi izaći 14. aprila preko Interscope-a. Nakon video spota za pesmu "In Lightning" sada je podelila video za pesmu "Borrow Trouble" koji je Leslie Feist korežirala sa Mary Rozzi, Colby Richardson, i Heather Goodchild.

„’Borrow Trouble’ je izazvao neke probleme u pokušaju da se završi snimanje“, kaže Feist u saopštenju za javnost. “Počelo je kao kontemplativna akustična moralna priča i zvuk se preoblikovao u samu nevolju. To je nered koji ima svoju logiku. To je uverljiva kakofonija kakve misli mogu biti. Odbija vas sve dok vaša preopterećenost ne otvori dovod zraka u obliku druge ideje, rešenja koje počinje prihvaćanjem da ne postoji takva stvar kao što je savršenstvo."

Mike Mills (režiser), usmerio me je dublje u zavrzlamu, insistirao je da sviram bubnjeve 'jer ti nisi bubnjar!', a Amir Yaghmai je doneo violine. Na početku, kada sam ga pisala Charles Spearin je rekao 'da, ali šta znači pozajmljivanje nevolja?' A ja sam rekla: 'To je izraz iz starih dana', što je postalo refren. 'Dopustite da pesma objasni, kao što to radim sada.'”

Njen posljednji album bio je "Pleasure" iz 2017.godine. Inspiracija za  "Multitudes" došla je iz dva događaja koji su Feist promenili život - rođenje njene kćeri i iznenadna smrt njenog oca.

“Posljednjih nekoliko godina je bio takav period konfrontacije za mene, i čini mi se da je to bilo barem u određenoj meri za sve”, kaže Feist u saopštenju za javnost. “Suočavali smo se sa samim sobom onoliko koliko su se suočavali naši odnosi s nama. Činilo se kao da su naši relacijski ekosistemi jasniji nego ikad i tako da je sve što je inače bilo zamagljeno – poput određenog načina izbegavanja sukoba ili određenog načina razgovora o temi – odjednom izbačeno na svetlo. I u celoj toj ponovnoj proceni, prilika da se nađemo na zdravijem, poštenijem tlu postala je moguća, a napor da se održi izbegavanje zapravo je izgledao kao da je zahtevao više truda nego da se samo predamo istini.”

Pesme na "Multitudes" napisane su tokom  turneje 2021-2022. Nakon tog putovanja, Feist je otputovala u studio u šumi Redwood u severnoj Kaliforniji. Tamo je koproducirala album sa Robbiejem Lackritzom (Peach PitThe Weather Station) i Mockyjem (Jamie Lidell, Vulfpeck). Potonji je radio na njenom albumu "Metals" iz 2011.godine.

"Multitudes" je snimljen u studiju koji su izgradili Lackritz i inženjer Michael Harris (HAIMVampire Weekend). Na albumu se pojavljuju multiinstrumentalisti Gabe Noel (Kendrick LamarKamasi Washington) i Shahzad Ismaily (Laurie AndersonLou Reed), zajedno sa njenim redovnim saradnicima na turnejama - Todd Dahlhoff-om (drveni duvački instrumenti, sintisajzeri, bas) i Amir Yaghmai-jem (gudači, gitare).

Preporuka

share