Pogledajte: Dan Auerbach - Waiting on a Song

Dan Auerbach (The Black Keys, The Arcs)  je najavio novi solo album "Waiting on a Song", koji izlazi 2.juna na etiketi Easy Eye Sound, čiji je Auerbach vlasnik. Sa ovog albuma Auerbach je već predstavio dve odlične pesme "Shine on Me" i "King of a One Horse Town". Sada imate prilike da pogledate video i za naslovnu numeru "Waiting on a Song". Video je režirao Bryan Schlam, koji svojom temom podseća na popularn film "Dazed and Confused", i u njemu vidimo grupu tinejdžera  u 70im, i njihovo poslednje leto pre odlaska na koledž. 

Auerbach je izjavio "Video veoma dobro oslikava emotivnost pesme, ali je i znak poštovanja prema velikoj tradiciji nešvilskih pesnika. Bilo je veoma zabavno pojavljivanje John Prinea i Pat McLaughlin u videu jer sam pesmu napisao zajedno sa njima. Pored njih tu su i Michael Heeney, Luke Dick, i David Ferguson koji je bio, zajedno sa mnom i izvršni producent albuma".

Bryan Schlam je izjavio "Prvi put kada sam čuo "Waiting on a Song" odmah sam pomislio na letnje nestašluke, na sve ono šro može da se desi u letu koje razvaja srednju školu i koledž. Uvek sam želeo da napravim film o značaju tog trenutka, o prelazu iz detinjstva u sledeći , ozbiljniji period života,"

Prethodni a ujedno i prvi solo album "Keep It Hid", Auerbach je objavio 2009. godine. U izjavi za medije on je ovaj album nazvao "ljubavnim pismom Nešvilu", tako da su i mnogi nešvilski muzičari gostovali na ovom albumu - John Prine, Duane Eddy, Jerry Douglas, Pat McLaughlin i Bobby Wood, kao i Gene Chrisman iz The Memphis Boys. Auerbach je napisao sedam pesama zajedno sa Prineom.

Auerbach je dodao - "Život u Nešvilu je promenio moj pogled na muziku i način snimanja. Ranije nisam imao ovakve mogućnosti. Sada radim sa nekim od najboljih muzičara koji su ikada stvarali".

Album je snimljen u Auerbachovom Easy Eye studiju u Nešvilu, i njegov komentar je - "Ponekad mi se čini da sam stvorio svoje polje iz snova. Napravio sam studio jer sam znao da će se nešto dogoditi. Napravio sam ga kako bih ugostio i omogućio muzičarima da sviraju, i odjednom najbolji muzičari Nešvila su se pojavili i sve je krenulo".

Preporuka