Nova TV serija "Shogun" vodi nas u feudalni Japan

FX su objavili zvanični trejler za adaptaciju serije “Shogun” u kojoj glume Hiroyuki Sanada i Cosmo Jarvis.

Zasnovana na istoimenom romanu Jamesa Clavela iz 1975., mini serija od 10 epizoda smeštena je u Japan 1600. godine i prati lorda Yoshiija Toranagu (Sanada), koji se mora boriti za život nakon što se negovi neprijatelji u Veću Regenta ujedine protiv njega.

Zvanični opis glasi: „Kada se misteriozni evropski brod nađe nasukan u obližnjem ribarskom selu, njegov engleski kormilar, John Blackthorne (Jarvis), dolazi sa tajnama koje bi mogle pomoći Toranagi da prevrne vagu moći i uništi zastrašujući uticaj Blackthorneovih neprijatelji — jezuitskih sveštenika i portugalskih trgovaca. Toranagine i Blackthorneove sudbine neraskidivo su vezane za njihovu prevoditeljicu, Todu Mariko (Anna Sawai), misterioznu hrišćansku plemkinju i posljednju iz osramoćenog roda. Dok služi svome gospodaru usred ovog napetog političkog krajolika, Mariko mora pomiriti svoje novostečeno druženje s Blackthorneom, svoju predanost veri koja ju je spasila i svoju dužnost prema pokojnom ocu.”

Uz Sanadu i Jarvisa, u tv seriji "Shogun" glume Anna Sawai, Tadanobu Asano, Hiroto Kanai, Takehiro Hira, Moeka Hoshi, Tokuma Nishioka, Shinnosuke Abe, Yuki Kura i Fumi Nikaido.

Shogun” su za televiziju kreirali Rachel Kondo i Justin Marks, a Marks je showrunner i izvršni producent. Michaela Clavell, Edward L. McDonnell, Michael De Lu i Kondo izvršni producenti, dok Sanada služi kao producent. Seriju proizvodi FX Productions.

Shogun” bi trebao biti objavljen u februaru 2024. Serija će se emitovati na Hulu u SAD-u, Star+ u Latinskoj Americi i Disney+ na svim ostalim teritorijama. Pored svog svakodnevnog globalnog striminga, FX linearni kanal će emitovati nove epizode jednom nedeljno.

Preporuka

share