Londonski dom Sex Pistolsa dobio istorijski značaj

Kuća u Londonu, u kojoj su članovi grupe Sex Pistols živeli i stvarali muziku koja je obeležila punk u 70im godinama, dobila je status zgrade od istoriskog značaja od britanske vlade. Prema navodima The Guardiana, kuća u ulici Danmark broj 6 zvanično je priznata kao "posebno značajna građevina" od strane agencije Historic England, i dobila status "Grade II" i prema The Guardianu samo 5.5% zgrada ima ovaj status.

Kuća je sagrađena u 17tom veku, u još uvek u njoj postoje tragovi boravka benda. John Lydon (tada poznatiji kao Johnny Rotten) nacrtao je karikature članova benda kao i Malcoma McLarena i Nancy Spungen na fasadama kuće. Historic England su izjavili " Grafiti Johna Lydona su redak primer kulturnog fenomena punk rocka, zabeleženi na zidovima ove kuće."

Joe Corre, sin Malcoma McLarena i Vivienne Westwood, verovatno neće dobro prihvatiti ovu vest. On je skoro objavio odluku da če spaliti 7 milliona $ vredne punk memorabilie u znak protesta prihvatanja punka kao mainstreama. "Govori se o alternativnoj i punk kulturi kao mainstreamu, umesto pokreta za promene, punk je postao kao neko muzejsko delo ili tribute akt" izjavio je Corre.

Preporuka

share

share