Little Dragon najavili novi album

Švedski elektro-pop bend Little Dragon najavili su novi album New Me, Same Us, i podelili prvi singl "Hold On". New Me, Same Us izlazi 27,marta za izdavačku kuću Ninja Tune.

Bend Little Dragon čine pevačica Yukimi Nagano, multi-instrumentalisti Håkan Wirenstarnd i Fredrik Wallin klavijaturama i bas gitari, i Erik Bodin za bubnjevima i perkusijama. Članovi benda su sami producirali album New Me, Same Us koji su snimili u kućnom studiju u Geteborgu.

Članovi benda su izjavili "Ovo je album na kome smo najviše sarađivali, što može da zvuči čudno jer mi stvaramo muziku već godinama zajedno, ali mnogo smo radili na iskrenosti, ostavljanju naših egoa iza sebe i biti deo nečeg većeg.... Mi smo svi na našim ličnim putovanjima, punim promena,pa ipak mi smo ujedinjeni oko stvari u koje verujemo, koje nas čine ono što jesmo."

O pesmi "Hold On" izjavili su "Započela je kao house pesma, ali je transformisana Fredovom bas linijom, i na njoj smo svi radili. Postala je nešto sirovo i puno duše. To je jednostavan ritam koji nas tera da igramo. Ne možemo da dočekamo da je sviramo uživo, jer će se tada sigurno menjati."

Prethodni album Season High, Little Dragon objavili su 2017.godine.

New Me, Same Us:
1. Hold On
2. Rush
3. Another Lover
4. Kids
5. Every Rain
6. New Fiction
7. Sadness
8. Are You Feeling Sad?
9. Where You Belong
10. Stay Right Here
11. Water

Preporuka