Liars najavili novi album i podelili video za pesmu "Sekwar"

Liars (projekat Angusa Andrewa) najavili su novi album "The Apple Drop" i podelili video za pesmu, "Sekwar" u režiji Clemensa Habichta. "The Apple Drop" bi trebao izaći 6. avgusta na etiketi Mute.

Posljednja dva albuma Liars bili su "TFCF" iz 2017. i "Titles With The Word Fountain" iz 2018. godine.

Prethodna dva albuma Andrew je kreirao sam dok je za "The Apple Drop", sarađivao sa avangardnim jazz bubnjarom Laurenceom Pikeom, multiinstrumentalistom Cameron Deyell-om i tekstopiscem Mary Pearson Andrew.

„Po prvi put prihvatio sam saradnju od rane faze, omogućavajući radu drugih da utiču na moj rad“, kaže Angus Andrew u saopštenju za štampu. Dodaje: "Cilj mi je bio stvarati izvan svojih mogućnosti - nešto veće od sebe." Za teme albuma, Andrew kaže: "Zamah i revolucija bile su teme koje sam želio istražiti, pružiti slušatelju ovaj osećaj transformacije i osećati se kao da ste prebačeni kroz crvotočinu."

Rezimirajući tamo gde je trenutno kreativno, Andrew zaključuje: „Kroz istoriju Liars neprestano sam pokušavao razviti nove metode stvaranja muzike. Na svakom sam projektu u osnovi napustio prethodne metode i umesto toga pokušao naučiti različite načine pisanja i stvaranja pesama. Nekada sam ovo putovanje doživljavao kao ravnu liniju, sada sve više shvatam da je moja putanja sličnija spirali. Kako se generišu nove ideje, starije poprimaju novo značenje i dalje se razvijaju. "

The Apple Drop:
1. The Start
2. Slow and Turn Inward
3. Sekwar
4. Big Appetite
5. From What the Never Was
6. Star Search
7. My Pulse to Ponder 8. Leisure War
9. King of the Crooks
10. Acid Crop
11. New Planets New Undoings

Preporuka

share