John Grant najavio novi album i podelio video za naslovnu pesmu "Boy from Michigan"

John Grant najavio je novi album "Boy from Michigan" i podelio je video za naslovnu pesmu. "Boy from Michigan" producirala je velška muzičarka Cate Le Bon, a trebao bi izaći 25. juna na etiketi Partisana u SAD-u (i Bella Union u Velikoj Britaniji).

"Boy from Michigan" naslednik je albuma "Love is Magic" iz 2018. i "Grey Tickles, Black Pressure" iz 2015. godine. U saopštenju se navodi da je album Grantovo "najautobiografsko i najmelodičnije delo do sada". Casey and Ewan režirali su animirani video za "Boy from Michigan".

Grant je je izjavio: „Smislio sam akordnu progresiju u refrenu„ Boy from Michigan “ još dok sam radio na„ Love is Magic “, i dok sam znao da će na kraju postala pesma, još nisam znao šta da radim s njom. Ponekad jednostavno znate da trebate odvojiti vreme za određene ideje. Pesma je nastala od trenutka koji sam doživio kad sam imao oko 11 godina i trebali smo se preseliti u Kolorado iz Michigana; moj najbolji prijatelj odveo me u stranu i upozorio me na 'svet vani' - dakle, pesma govori o prelazu iz detinjstva u zrelo doba, jednostavnosti i nevinosti detinjstva i čestog bezobraznog buđenja koje se dogodi kad se pređe u odraslo doba. Reč je i o romantiziranju prošlosti, što može biti opasno. Ne verujem da se može ili treba živeti u prošlosti, ali ako je ignorišete, dobro, znate. Takođe moram reći da postoje trenuci kada zapravo proživljavam miris ranog proleća dok se sneg počeo topiti otkrivajući mokru Zemlju ispod. To je neverovatno. "

Boy from Michigan:
1. Boy from Michigan
2. County Fair
3. The Rusty Bull
4. The Cruise Room
5. Mike and Julie
6. Best In Me
7. Rhetorical Figure
8. Just So You Know
9. Dandy Star
10. Your Portfolio
11. The Only Baby
12. Billy

Preporuka

share

share