Iceage najavili novi album i podelili video za pesmu "Vendetta"

Danski pankeri Iceage najavili su novi album, Seek Shelter, i podelili su video za novu pesmu, "Vendetta". Seek Shelter bi trebao izaći 7. maja na etiketi Mexican Summer

Sonic Boom (Pete Kember) je producirao album. Na albumu je i pesma  "The Holding Hand",  koju je bend podijelio početkom februara. Bend čine Elias Bender Rønnenfelt, Jakob Tvilling Pless, Johan Surrballe Wieth i Dan Kjær Nielsen. Novi gitarista, Casper Morilla Fernandez, takođe im se pridružio za snimanje albuma Seek Shelter, koji je miksao Shawn Everett.

O novom singlu, Rønnenfelt je ovo rekao u izjavi za štampu: „Zločin je podzemna struja koja prolazi kroz sve. Ako ga ne vidite, ne tražite ga. U svojoj nepobedivoj politici, on je lepak koji sve povezuje. "Vendetta" je nepristrani ples na nedozvoljenoj liniji podele. "

Reditelj Jonas Bang režirao je spot "Vendetta", u kojem uz bend glumi i glumac Zlatko Burić. Bang je izjavio: "Želeli smo da to bude manje 1: 1 priča i više kolaža kratkog formata - kao da prelistate poglavlje u knjizi koja tu i tamo malo čitate."

O albumu u celini, Rønnenfelt je izjavio: „Kad smo započeli, mislim da smo samo vrzmali, potpuno povezani preko očiju bez ideje zašto i kako nešto radimo. Za Seek Shelter imali smo definitivnu viziju kako želimo da album bude isklesan, ali ipak je krajnji rezultat iznenadio u smislu toga gde smo zvučno mogli pomaknuti svoje granice. "

Seek Shelter:
1. Shelter Song
2. High & Hurt
3. Love Kills Slowly
4. Vendetta
5. Drink Rain
6. Gold City
7. Dear Saint Cecilia
8. The Wider Powder Blue
9. The Holding Hand

Preporuka