Hot Chip najavili novi album i podelili video za pesmu "Down"

Hot Chip su najavili novi album, "Freakout/Release", i podelili video za prvi singl, “Down”.  "Freakout/Release" bi trebalo da izađe 19. avgusta na etiketi Domino.

Hot Chip čine Owen Clarke, Al Doyle, Joe Goddard, Felix Martin i Alexis Taylor. “Down” je izgrađen oko sempla pesme “More Than Enough” sastava Universal Togetherness Band. To je bila prva pesma na kojoj je bend radio za "Freakout/Release". Bivši član grupe Jesus and Mary Chain, Douglas Hart i Steve Mackey iz benda Pulp režirali su video za pesmu "Down".

 "Freakout/Release" je naslednik albuma "A Bath Full of Ecstasy" iz 2019. Snimljen je u studiju benda Relax & Enjoy u istočnom Londonu, koji je Doyle napravio prije pandemije i tokom prve godine COVID-19. Zvuk albuma inspirisan je obradom pesme "Sabotage" Beastie Boysa, koji često izvode uživo. „Ideja da se izmakne kontroli je uvek prisutna u plesnoj muzici, u pozitivnom smislu“, kaže Dojl u saopštenju za štampu o uticaju pomenute obrade na album.

„U vreme kada smo bili u mogućnosti da ponovo budemo zajedno, otvorili smo slavinu i imali smo dosta ideja koje su se izlivale prilično brzo“, dodaje Taylor.

Godard kaže da su trenutna vremena uticala na tekstove albuma. “Živeli smo kroz period u kojem je bilo vrlo lako osetiti da ljudi gube kontrolu nad svojim životima na različite načine,” objašnjava on. “Postoji tama koja prolazi kroz mnoge od pesama.”

Na albumu gostuje kanadski reper Cadence Weapon na “The Evil That Men Do”, britanski DJ i muzičar Lou Hayter na “Hard to Be Funky” i produkcijski duo Soulwax na naslovnoj numeri albuma.

Freakout/Release:
1. Down
2. Eleanor
3. Freakout/Release
4. Broken
5. Not Alone
6. Hard to Be Funky feat. Lou Hayter
7. Time
8. Miss The Blues
9. The Evil That Men Do feat. Cadence Weapon
10. Guilty
11. Out of My Depth

Preporuka

share

share