Thoroughbreds [2017]

Thoroughbreds
B Story, Big Indie Pictures, June Pictures
Režija: 
Cory Finley
Scenario: 
Cory Finley
Zemlja proizvodnje: 
USA
Jezik: 
English
6.5
6

Thoroughbreds je simpatičan pokušaj da se u indie triler udahneo svež vazduh satkan od već viđenih i oprobanih zapleta oko zavera koje za krajnji cilj imaju egzekuciju ogađenih i lažnih moralnih vrednosti.

Vaskrsnuto prijateljstvo između jednako mračnih i cinčnih koleginica, koje biva podstaknuto tutorijalstvom, ima za cilj nam pokaže kako mladost zapravo mrzi materijlne vrednosti, prozaičnost starijih ljudi, odnosno prividnih autoriteta.

Temelji na kojima autor Kori Finli (Cory Finley) baštini svoju priču ni jednog trenutka ne dostižu klimaks, i zaplet odlazi u pozadinu neobične i ničim motivisane podele na poglavlja, koja ima za zadatak dalje psihološko viviseciranje dva ženska lika, ako nismo već u prvih pola sata pohvatali niti.

 

Taj čin ima krajnje naporan efekat na gledalačko iskustvo, jer vaganje između indie komedije i trilera retko kad ima pozitino dejstvo na antagonistički suprostavljene perceptivne vizije. S jedne strane film je blag za mejnstrimaški nastrojenu većinu, a sa druge strane premalo kontemplativan i inrigantan za čula visceralno orijentisane razmažene manjine.

Thoroughbreds ostaje da balansira između palpičnosti noir uradaka i moderne indie drame, i uprkos snažom performansu vodećeg dua ne isporučuju očekivan kvalitet karakterističan za savremene američke indie trilere.

 

Preporuka

share

share