Cloud Nothings najavili novi album i podelili pesmu "Am I Something"

Cloud Nothings najavili su novi album The Shadow I Remember i podelili prvi singl „Am I Something“. The Shadow I Remember izlazi 26. februara 2021. na etiketi Carpark.

Bend je takođe najavio reizdanje Turning On, koje će izaći 29. januara 2021. godine takođe za Carpark (bez obzira što je album izašao 2010. godine, čime je 2021. godina postala 11. godišnjica).

Steve Albini, koji je producirao album benda Attack On Memory iz 2012., vraća se kao producent. Album je snimljen u njegovom studiju Electrical Audio u Čikagu.

Lu Yang je režirala video spot "Jesam li nešto". Frontmen Dylan Baldi je izjavio: „Upoznao sam se s radom Lu Yang kroz nenu izložbu u Clevelandu, Ohio, na MOCA Cleveland 2017. godine. Zaista me privukao njen pristup vezivanja religije za pol i različite polove. Telesne funkcije. Stil animacije nekih njenih dela također je tačno na mojoj talasnoj dužini - poput psihodelične Sims igre bez roda. Jako sam uzbuđen što mogu sarađivati sa Lu! "

Lu Yang je dodala: „Video stvoren za Cloud Nothings scena je iz moje video igre The Great Adventure of Material World  koja prikazuje umetničku stvarnost u kojoj istražujemo i lutamo, na nebinarni način, zablude nakon smrti i srednje stanje Bardo. Bardo ima posebno posebno značenje u budizmu kao tačka povezivanja i srednje stanje između života i smrti, prošlih i budućih života, budnosti i spavanja i međuprostora. "

The Shadow I Remember:
1. Oslo
2. Nothing Without You
3. The Spirit Of
4. Only Light
5. Nara
6. Open Rain
7. Sound Of Alarm
8. Am I Something
9. It's Love
10. A Longer Moon
11. The Room It Was