Bonny Light Horseman najavili su novi dupli album

Bonny Light Horseman najavili su novi dupli album, "Keep Me on Your Mind/See You Free", i podelili video za pesmu, “I Know You Know”. "Keep Me on Your Mind/See You Free" sadrži 20 numera i izlazi 7. juna preko Jagjaguwara.

Bonny Light Horseman je Anaïs Mitchell, Eric D. Johnson i Josh Kaufman. Kaufman je producirao album, koji je delimično snimljen u Levis Corner House, stoletnom pubu u Ballydehobu, okrug Kork u Irskoj. JT Bates (bubnjevi), Cameron Ralston (bas) i inženjerka Bella Blasko pridružili su im se na tim sesijama. Album su završili u Dreamland Recording Studios u saveznoj državi New York, gde su snimili svoja prva dva albuma. Te sesije uključivale su Mike Lewisa na basu i tenor saksofonu i Annie Nero na kontrabasu i klavijaturama.

Na albumu je i pesma  “When I Was Younger”, koju je bend podijelio u februaru.

Johnson je rekao ovo o spotu „I Know You Know“ u saopštenju za štampu: „Kada sam razmišljao o režiserima za prvi (!!!) muzički spot Bonny Light Horseman, Kimberly Stuckwisch je odmah pala na pamet. Bio sam dugogodišnji obožavatelj njenog uvek izazovnog rada – a za naš bend sam se osećao kao da je sve ukapirala. Način na koji je pristupila bio je duboko usklađen sa osećanjima pesme: multiverzum života, dualnosti. radosti i bola, izbori koje donosimo koji nam usmeravaju put na ovaj ili onaj način. Snimili smo ovo na slanoj površini u pustinji Mojave, pokušavajući pobjeći od zalaska sunca i čopora kojota, pod nadzorom nekih svojeglavih pustinjskih pelikana.”

Aktuelni album benda, "Rolling Golden Holy", izašao je 2022. preko 37d03d.

Keep Me on Your Mind/See You Free:
1. Keep Me on Your Mind
2. Lover Take It Easy
3. I Know You Know
4. grinch/funeral
5. Old Dutch
6. When I Was Younger
7. Waiting and Waiting
8. Hare and Hound
9. Rock the Cradle
10. Singing to the Mandolin
11. The Clover
12. Into the O
13. Don’t Know Why You Move Me
14. Speak to Me Muse
15. think of the royalties, lads
16. Tumblin Down
17. I Wanna Be Where You Are
18. Over the Pass
19. Your Arms (All the Time)
20. See You Free