Bobby Gillespie i Jehnny Beth najavili album

Bobby Gillespie iz Primal Screama i Jehnny Beth iz Savagesa najavili su zajednički  album "Utopian Ashes" i podelili video za prvi singl "Remember We Were Lovers". "Utopian Ashes" na kome sviraju još neki članovi benda Primal Scream i trebao bi izaći 2. jula na etiketi Third Man. Video je režirao režiji Douglas Hart.

Pored Gillespie-ja i Beth, na albumu sviraju i Johnny Hostile (bas), muzički i životni parther Jehnny Beth kao i trojica članova benda Primal Scream - Andrew Innes (gitara), Martin Duffy (klavir) i Darrin Mooney (bubnjevi). "Utopian Ashes" je koncepti album koji prati propast braka. U saopštenju za medije album se upoređuje s klasicima country-soul-a poput  "Grievous Angel" Gram Parsons-a i Emmylou Harris i "We Go Together" George Jones-a i Tammy Wynette.

"Na isti način na koji stvarate likove za roman, mi smo stvorili likove ovde", kaže Beth u saopštenju za javnost. „Vi sebe stavljate u to, jer pokušavate razumjeti ljudsku situaciju. Pevanje mora biti autentično."

"To je sve što je važno. Kada napišete pesmu, venčate lično s izmišljenim i bavite se umetnošću", dodaje Gillespie. „Razmišljao sam o dvoje ljudi koji žive sami, zajedno, ali odvojeno, postoje i pate od psihičke slabosti, koji trpe zbog odgovornosti i obaveza. Radi se o nestalnosti svega - egzistencijalnoj činjenici sa kojom se svako mora suočiti u nekom trenutku svog života. "

Dvojac se prvi put upoznao 2015. godine kada su pozvani da izađu na binu nastupa benda Suicide u Barbicanu u Londonu. 2016. Beth se pridružila Primal Screamu na sceni u duetu „Some Velvet Morning“ Nancy Sinatre i Leeja Hazlewooda. Sesije za album održale su se u Parizu 2017. godine. Rezimirajući svoje namere albumom "Utopian Ashes" Gillespie kaže: „Hteo sam vratiti bol u muziku. Nisam čuo puno toga u modernoj rock muzici. "

Utopian Ashes:
1. Chase It Down
2. English Town
3. Remember We Were Lovers
4. Your Heart Will Aways Be Broken
5. Stones of Silence
6. You Don’t Know What Love Is
7. Self-Crowned King of Nothingness
8. You Can Trust Me Now
9. Living a Lie
10. Sunk In Reverie

Preporuka