Veče u toplom domu i topla muzika. Nekada ti ništa više ne treba u životu. A nekada ništa više i ne možeš dobiti od toga. Muzika te neće ispaliti, neće ti ništa zameriti, neće te lagati, nećeš joj biti poslednja rupa na svirali, neće ti govoriti da si joj važan dok odlazi kod nekog drugog da je sluša, ne. A još ako je topla, onda možda padne i koja uspomena više. Ona prava, koja se pamti. Zato je ova današnja Gistro FM epizoda baš onakva kakva je. I zato se zove Songs for Winter's Night. I doduše zato što je Gordon Lajtfut imao jednu pesmu tog naziva.

Nadam se da ste poslednjih par godina obraćali pažnju na supertalentovanog Šveđanina Danijela Ogrena. Njegov album Fastingen '92 od pre nekoliko godina je malo remek-delo. Ove godine se vraća sa bendom Dina Ögon i predstavlja mnogo lepu mešavinu soula, folka, džeza, elektronike, loundža i popa. Savršena muzika za zimsku noć i album nedelje u ovoj emisiji.

Od noviteta, tu su dve pesme sa novog albuma Džeja Meskisa koji stiže u februaru, čućete kako Cigarettes After Sex obrađuju Radiohead, odličan novi gitarski bend iz Nju Džersija Joyer, a kad smo kod zimskih noći, njih malo šta utopljava lepše od saksofona Bena Vebstera i njegove divne kompilacije Quiet Now - Until Tonight. Ove nedelje slušamo još kako Bright Eyes obrađuju Džona Prajna, a tu su još Nil Jang, Enio Morikone, KIM Band, Devendra Banhart, Beat Happening, Erik Trifaz, Lu Dojlon, Džesi Bejlin i svašta još.

Zimska noć i muzika nekad te mogu spasiti i od onoga od čega ne mogu oni koji su mnogo sigurniji u sebe od pesama iz ove emisije.

Preporuka