Prošle nedelje sam se jedno veče vraćao peške iz grada. Na nebu je bilo parče meseca koje je ličilo na onaj babin kolač polumesec. Samo što je njegova boja bila narandžasta. Izgledeo je kao da je baba umesto oraha stavila pomorandže. Na mojim slušalicama je svirao Teri Kalijer. A ubrzo sam pustio klasik Glena Milera od pre 80 i kusur godina Moonlight Serenade. I tako sam došao do naslova ovonedeljne Gistro FM epizode.

Između ostalog, danas slušamo odlični novi Arcade Fire album, više nego solidno novo izdanje za Belle & Sebastian, a za noći u kojima mesec daje ideje, sanjive melodije svira britanski saksofonista Alabaster DuPlume. Tu je još prvi singl sa novog Wilco albuma, sveža obrada Gilijan Velč, novi bend Tima Gejna iz Stereolab, novi album sjajnog benda iz Bruklina Shilpa Ray, a danas obeležavamo i pola veka od ploče Occasional Rain Terija Kalijera. Što se meseca i noći tiče, za njih ovde sviraju još Morphine, Phosphorescent, Echo and the Bunymen i drugi.

Mirno more, mirna nedeljna popodneva i mirne noći sa ili bez meseca, zahtevaju muziku koja opuštao. Dao sam sve od sebe da današnju emisiju napunim baš takvom.