Imajući u vidu da je ovo men's world, kao i trivijalnu činjenicu da se već izvesno vreme raspada po šavovima, slušajuću neku muziku koju volim, prošlo mi kroz glavu da bi bilo lepo kada bi svetom upravljale žene. Nisam siguran da bi onda bilo bolje, ali jesam da ne bi bilo gore. Uostalom, tim koji gubi treba menjati, zar ne?

Nažalost, plašim se da su veće šanse da, recimo, zarade profesionalnih sportista spadnu sa trocifrenog broja miliona evra na dvocifren, nego to da se desi. Svet ne uči na svojm greškama. Niti će ikad. U tom slučaju, ostaje mi samo da u fioku sa utopijama spakujem još jednu. I da maštam. I da slušam neke pesme koje volim koliko neke ljude. Jednom od njih počinje današnja emisija i ceo njen tekst je "Women of the world take over / Cause if you don't the world will come to an end / And it won't take long".

Danas puštam muziku nekih od tih žena koje bih voleo da vode svet. Nikol Etkins je jedna od njih. Danima ne prestajem da slušam njen novi album. Kada bi se neke letnje noći iz sedamdesetih vratile u ovu nesrećnu 2020, verujem da bi zvučali baš ovako. Slušamo i novi album Nore Džons koja je opet spojila kreativnost, maštu, inteligenciju, stil i lepotu. U tome joj je pomogao Džef Tvidi iz grupe Wilco. Tu je i jedna od mojih najdražih pesama Lusinde Vilijams, vanvremenski letnji hit kd Lang, kao i devojka čije ime treba zapamtiti, a predstavlja se kao Joy Downer.

Društvo nam pravi novi singl za Liona Bridžisa, odličan album grupe Muzz koju predvodi Pol Benks iz Interpola, Sonic Youth uživo iz Jugoslavije, sećamo se Arab Strap, Otisa Redinga, Roja Orbisona, Morphine...

Mašta ne košta ništa. Dok aerodromi ne prorade Gistro je tu za putovanja. I za njega ne treba nikakva socijalna distanca. Ni pare. Ni uslovi. Par čistih ušiju je sve. A čak ni uši ne moraju da budu baš bogznakako čiste....

Preporuka