Nije neophodno da budete na nekom hip mestu, ili u velikoj gužvi, da biste imali osećaj kao da ste na žurci. Uzbuđenje, osmesi, adekvatna muzika i dobro društvo je osnova te atmosfere derneka. To sve možete imati u paru. A pomisao da vas takve žurke tek čekaju može biti luđa i od same žurke. Između ostalog i o tome govore neke od pesama iz današnje All Tomorrow's Parties Gistro FM epizode.

Početak te žurke bi bio idealan uz novi album Vilijama Tajlera, bivšeg gitariste benda Lambchop. Instrumentalan, topao, pun zimske atmosfere koju prave akustična gitara i suptilna orkestracija, album "Goes West" je kao stvoren za party for two. Ili for one. Albun nedelje broj jedan.

Nedavno se pojavila lista 10 najlepših pesama koje Nik Kejv čuo. Nešto ranije, Tom Vejts nam je predstavio 20 najvećih albuma iz svog života. Danas ćemo čuti neku muziku sa njihovih lista. Spremite sa za Frenka Sinatru, Nila Janga, Bila Kalahana i Big Star. Posebno se bavimo Sinatrinim remek-delom iz 1955. "In the Wee Small Hours" koji je današnji Gistro evergreen.

Nakon što je ispekao zanat u bendu Violators Kurta Vajla (btw, koliko je genijalno što Kurt dolazi u Kragujevac u junu!), gitarista Stiv Gan već nekoliko godina snima odlične ploče. Poslednji dokaz za to je aktuelni "The Unseen in Between". Ne prestajem da ga slušam cele nedelje. Gistro heavy rotation broj dva.

Dugo smo čekali na novo izdanje za Šeron Van Eten, a sudeći po tome kako ono zvuči, čekanje je imalo smisla samo tako. Elektronika, pop, folk i šta sve još ne, odavno nisu zvučali ovako kompaktno. Album nedelje broj tri.

Tu su još novi singlovi za Broken Social Scene, Strand of Oaks (kakva stvar!), Krisa Koena, Stivena Malkmusa kao i neobjavljena pesma Taunsa Van Zanta.

Društvo nam prave i The National, Calexico, Pet Shop Boys, Destroyer, Kejsi Masgrejvs, odnosno Velvet Underground po čijoj pesmi nosi naziv današnja emisija. I mnogi drugi.

Uglavnom nemamo pojma šta donosi novi dan. Možda neku novu žurku. A možda i ne. Kako god bilo, uz muziku iz ovonedeljne Gistro FM epizode do tog dana se stiže udobnije.

Preporuka

share