Laura Veirs - My Echo [2020]

Laura Veirs
My Echo
Raven Marching Band / 2020
8.5
8

Za nešto više od dve decenije i 11 solo studijskih albuma karijere Laura Veirs je postala sinonim za dobru muziku. Naravno da je kvalitet u manjoj meri varirao do albuma do albuma, ali u osnovi  su to veoma dobra ostvarenja. Pored nesopornog talenta Laura Veirs poseduje neverovatnu temeljitost u toku stvaranja muzike. Poznato je da u procesu stvaranja albuma napiše mnogo više pesama negoli što se nađe na albumu, a veoma često i pesme koje dospeju na album snimi u nekoliko verzija i na kraju odabere najbolju. Druga aspekt njene muzike su uvek veoma lični i iskreni stihovi. Dar pretočiti svoja najtanija i najskrivenija osećanja u sithove i muziku je nešto čime i mnogo poznatiji muzičari od nje ne mogu da se pohvale.

Njen jedanaesti studijski album „My Echo“ potpuno se uklapa u njen „modus operandi“. „My Echo“ nastajao je u veoma bolnom i teškom periodu života. Negde krajem prošle godine Laura Veirs i njen suprug Tucker Martine  najavili su da se razvode. Veirs i Martine bili su u braku 19 godina imaju dvoje dece. Martine je producirao gotovo sve albuma Laure Veirs od početka njene karijere čak i fantastičan album case/lang/veirs koji je snimila zajedn sa Neko Case i k.d. lang. Pored produkcije Martien je svirao bubnjeve kako na albumima tako i u njenom pratećem bendu.

Deset pesama sa ovog albuma nastale su i snimljene su dok su njih dvoje još uvek bili u braku, ali kako sam Veirs priznaje ona je već znala da je brak gotov, što se itekako čuje u stihovima ovog albuma.

Preporuka