Will Butler podelio video za pesmu "Betlehem"

Will Butler iz benda Arcade Fire najavio je jula meseca novi solo album, Generations, i tom prilikom podelio video za prvi singl, „Surrender“ a zatim i video za pesmu "Close My Eyes". Generations izlazi 25. septembra preko izdavačke kuće Merge 

 

Sada je podelio video za pesmu "Betlehem". Butler je zajedno s Adrienne Anderson režirao video.

Butler je izjavio za štampu: „Ova pesma delimično potiče iz 'The Second Coming' Williama Butlera Yeatsa: '‘what rough beast, its hour come round at last, / Slouches towards Bethlehem to be born?'. Kao i mnogi ljudi, probudio sam se nakon izbora 2016. godine lud, tužan i uplašen i iscrpljen. Ova pesma je rođena iz te emocije. “Moje kolege iz benda Jenny Shore, Julie Shore i Sara Dobbs pevaju prateće vokale, i to je prava ispravka za moje ludorije - ovo nije apokalipsa. Pogrešno citirate Yeatsa. Sredite se. Istorija nije pukla - ovo sranje u kojem se nalazimo slićno je sa sranjem s kojim se bavimo već dugo, dugo. Ali ipak, ponekad nam je potrebna apokaliptična vizija da bismo napravili promenu. Čak i ako je tehnički pogrešno. Ne znam. To je trajni razgovor. "

Butler je objavio svoj debitantski solo album Policy 2015. godine. Butler je producirao Generations, snimajući ga u svom studiju  u podrumu kuće u Brooklynu. Miks albuma je iz dva dela, prvi deo u Montrealu koji je uradio dugogodišnji Arcade Fire inženjer Mark Lawson i a drugi deo producent Shiftee u Brooklynu. 

Preporuka