Waxahatchee najavili novi album

Katie Crutchfield je pod imenom Waxahatchee, zasad poslednji album, odlični "Ivy Trip", objavila 2015. godine. Proteklu godinu je Katie provela radeći sa svojom sestrom Alison na njihovom prvom bendu P.S. Elliot, sa kojima je prošle godine objavila album "2007-2011". U pitanju je kompilacija pesama sa njihova četri albuma snimljena i objavljena u periodu od 2007. do 2011.godine, što i sam naziv albuma govori, uz dodatak nekoliko neobjavljenih pesama. Sada je Katie najavila novi album, četvrti po redu pod imenom Waxahatchee, o kome ona kaže: "Ne želim da ga nazovem albumom o raskidu, ali govori o trenutku kada se romantična i profesionalna veze prekine. Moralo je da se završi, i prodrmalo je svaki i najmanji ugao mog života. Sam proces prolaska kroz taj period reflektovao je tugom, besom i ogorćenošću, ali iz toga sam izašla sa jasnom spoznajom šta želim".

Album "Out in the Storm" izlazi 14. jula, za izdavačku kuću Merge Recrods. Možete čuti prvi singl i pogledati video za pesmu "Silver".

Album je snimljen sa John Agnellom (Dinosaur Jr., Sonic Youth) i filadelfijskom studiju Miner Street Recordings. Pored Katie u bendu su još njena sestra bliznakinja Allison (klavijature i perkusije), Katherine Simonetti (bas) i Ashley Arnwine (bubanj). Katie Harkin koja nastupa sa Sleater-Kinney na turnejama, takođe je dala svoj doprinos na određenim gitarskm deonicama. Ceo album snimljen je uživo i do sada je najgitaskiji album ovog benda.

Preporuka

share

share