The War on Drugs najavili novi album

The War on Drugs najavili su novi album "I Don’t Live Here Anymore" i podelili video za prvi singl "Living Proof".  "I Don’t Live Here Anymore" , izlazi 29. oktobra na etiketi Atlantic. Emmett Malloy režirao je video "Living Proof", koji je snimljen na 16 mm u studiju Panoramic u Stinson Beachu u Kaliforniji.

"I Don’t Live Here Anymore", naslednik je albuma "A Deeper Understanding" iz 2017. (koji je osvojio Grammy 2018 za najbolji rock album), Prošle godine izdali su live album pod nazivom "LIVE DRUGS".

Sesije za album započele su početkom 2018. godine, kada su Adam Granduciel, basista Dave Hartley i multiinstrumentalista Anthony LaMarca snimili neke demoe, uključujući rane verzije nekih pesama sa "I Don’t Live Here Anymore". Ali sam album je snimljen tokom više od 12 sesija, u sedam studija (uključujući Electric Lady u New Yorku i Sound City u Los Anđelesu), tokom tri godine, s koproducentom / inženjerom Shawnom Everetom. "Living Proof" je snimljena  u maju 2019. godine u Electro-Vox studijima sa celom postavom benda - a spomenutim članovima pridružili su se klavijaturista Robbie Bennett, bubnjar Charlie Hall i saksofonist Jon Natchez. U saopštenju za javnost kaže se da Granduciel sastavlja pesme The War on Drugs "poput svojevrsne slagalice rock 'n' roll-a".

I Don’t Live Here Anymore:
1. Living Proof
2. Harmonia’s Dream
3. Change
4. I Don’t Wanna Wait
5. Victim
6. I Don’t Live Here Anymore
7. Old Skin
8. Wasted
9. Rings Around My Father’s Eyes
10. Occasional Rain

Preporuka